Baby Doc - 3 cl gin - 2 cl kivi likőr - 0,5 cl mentalikőr fehér - 2 cl ananász lé - feltöltéshez tonik Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, és felöntjük tonikkal. Narancshéj spirállal díszítve szervírozzuk |
Babyface - 2 cl vodka - 2 cl Créme de Cassis - 1,5 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. |
Bacardi Cocktail - 1 cl Grenadine - 4 cl fehér rum - 2 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével és citromkarikával díszítjük. |
Bacardi Cooler - 1 cl Grenadine - 3 cl fehér rum - feltöltéshez cl tonik - 2 cl citromlé Az alapanyagokat tonik nélkül Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, majd a hűtött long drinkes pohárba öntjük. Ezután felöntjük tonikkal, megkeverjük, koktélcseresznyével és citromszelettel díszítjük. |
Bacardi Zoom - 4 cl fehér rum - 1 teáskanál méz - 1 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. |
Bali Dream - 4 cl fehér rum - 2 cl kókuszlikőr - 2 cl Pisang Ambon - 8 cl ananász lé A Boston sahkert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, majd a hűtött hurrikán pohárba öntve, ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Ballet Russe Cocktail - 4 cl vodka - 1 cl Créme de Cassis - 1 evőkanál citromlé Az előkészített keverőpohárba öntjük az alapanyagokat, jéggel elkeverjük, majd hűtött koktélos pohárba szűrjük. |
Banana Daiquiri
Cocktail - 1 teáskanál cukorszirup - 4 cl fehér rum - 2 cl Curacao Triple sec - 2 cl citromlé - 1 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. Banánnal díszítjük. |
Banana Milk Shake - 2 csepp Grenadine - 4 cl fehér rum - 2 cl banánlikőr - 3 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. |
Barbados - 2 cl Grenadine - 4 cl barna rum - 8 cl narancslé - 2 csepp orange bitter - 2 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba szűrve szervírozzuk. Ananászszelettel és mentalevéllel díszítjük. |
Bloody Mary - 4 cl vodka - 12 cl paradicsomlé - 1 cl citromlé - 2-3 csepp Tabasco szósz - ízlés szerint só - ízlés szerint bors - ízlés szerint Worcestershire szósz A vendég poharába jeget teszünk, a vodkát és a citromlevet rátöltjük, a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, zellerszárral díszítjük. |
Blue Angel - 2 cl brandy - 2 cl Curacao Blue - 1 cl vanílialikőr - 3 csepp lime lé - 1 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. |
Blue Bomb - 3 cl gin - 2 cl Curacao Blue - feltöltéshez energiaital - 2 cikk citrom - 2 cl limelé Az alapanyagokat Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, és citromreszelékkel crustázott hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Citromcikkel és citromspirállal díszítjük |
Blue Day - 4 cl vodka - 2 cl Curacao Blue - 3 csepp orange bitter Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélos pohárba szűrve és narancsszelettel díszítve szervírozzuk. |
Blue Grass - 4 cl Bourbon whisky - 1 cl cseresznyelikőr - 1 cl Curacao Blue - 2 cl ananász lé - 2 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba, jégkockákra szűrve szervírozzuk. |
Blue Margarita - 4 cl Tequila Silver - 2 cl Curacao Blue - 1 teáskanál Curacao Triple sec - 3 cl lime lé Az alapanyagokat tört jéggel együtt turmixgépben alacsony fokozaton összekeverjük, majd a hűtött, sóval crustázott koktélos pohárba öntve és citromszelettel díszítve szervírozzuk. |
Bongo Cola - 4 cl barna rum - 2 cl kávélikőr - 4 cl ananász lé - feltöltéshez Cola - 1 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba, jégkockára szűrjük. Felöntjük kólával, és naranccsal díszítve szervírozzuk. |
Bourbon Highball - 4 cl Bourbon whisky - feltöltéshez gyömbér - 1 szelet citromhéj Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és citromhéj spirállal díszítve szervírozzuk. |
Brandy Alexander - 3 cl kakaólikőr barna - 3 cl brandy - 2 cl tejszín Az alapanyagokat a shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött koktélos pohárba szűrjük. Őrölt szerecsendióval meghintve szervírozzuk. |
Brandy Daisy - 3 csepp Grenadine - 1 teáskanál cukorszirup - 4 cl brandy - feltöltéshez ásványvíz - 1 cl citromlé A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, majd hűtött pohárba töltjük. Felöntjük ásványvízzel, majd koktélcseresznyével és lime karikával díszítve szervírozzuk. |
Brasilia - 4 cl Cachaca - 2 cl kókuszlikőr - 1 cl Curacao Blue - 5 cl narancslé - 4 cl ananász lé - 1 cl lime lé A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba öntjük. Sárgadinnyével díszítve szervírozzuk. |
Caribian Punch - 1 cl mangó szirup - 5 cl fehér rum - 2 cl Curacao Red Orange - 5 cl narancslé - 5 cl ananász lé Az alapanyagokat a Red Orange kivételével shakerben jéggel összerázzuk, hűtött long drinkes pohárba jégkockákra szűrjük, majd a Red Orange likőrt jéggel összerázva óvatosan az ital tetejére öntjük. Koktélcseresznyével, narancscikkel, mentalevéllel és narancsspirállal díszítve szervírozzuk. |
Chameleon - 1 csepp Grenadine - 3 cl vodka - 2 cl ananászl é - 2 cl narancslé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk a Grenadine kivételével, ezután hűtött pohárba szűrjük. Grenadine-t csepegtetünk a pohár aljára. Ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítjük. |
Coconut Tequila - 3,5 cl Tequila Silver - 1 teáskanál cseresznyelikőr - 1 cl kókuszlikőr - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Columbia - 3 csepp Grenadine - 4 cl brandy - 3 csepp Angostura Bitter - 1 cl vermut rosso - 1 cl citromlé Az előkészített keverőpohárba öntjük az italokat, és bárkanállal elkeverjük. Hűtött koktélos pohárba szűrjük az elkészített italt, és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Cuba Libre - 4 cl fehér rum - feltöltéshez Cola - 1 cl lime lé Az alapanyagokat kóla nélkül lime darabokkal együtt Boston shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött long drinkes pohárba öntjük. Végül felöntjük kólával, és megkeverjük. Lime szelettel díszítjük. |
Daiquiri - 1 teáskanál cukorszirup - 4 cl fehér rum - 1,5 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Lime karikával díszítve szervírozzuk. |
Despertador - 1 cl Grenadine - 4 cl Tequila Silver - 1 cl Cointreau - feltöltéshez grapefruit lé - 1 teáskanál méz Az alapanyagokat a grapefruit lé kivételével shakerben jéggel összerázzuk. Hűtött long drinkes pohárba jégre szűrjük, és feltöltjük a poharat grapefruit levével. Gyümölcsnyárssal díszítve szervírozzuk. |
Dream - 2 csepp Grenadine - 2 cl banánlikőr - 2 cl fehér rum - 1 cl ananász lé - 0,5 cl tejszín Az alapanyagokat a Grenadine kivételével shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött hurrikán pohárban lévő jégre szűrjük. Végül Grenadine-t csepegtetünk a tetejére és banánszelettel díszítjük. |
Flying Grasshopper - 3 cl vodka - 1 cl kakaólikőr fehér - 1 cl mentalikőr zöld Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. |
Frozen Strawberry
Daiquiri - 0,5 cl eperszirup - 0,5 cl cukorszirup - 4 cl fehér rum - 2 cl lime lé - 1 db eper Az alapanyagokat tört jéggel alacsony fokozaton össze turmixszoljuk, és hűtött pezsgős kehelybe öntjük. Citromszelettel, eperrel vagy koktélcseresznyével és lime spirállal díszítjük. |
Genoa Vodka - 4 cl vodka - 1,5 cl Campari - 6 cl narancslé Az alapanyagokat keverőpohárban a narancslé kivételével összekeverjük. Hűtött long drinkes pohárba jégkockákra öntjük. A poharat végül felöntjük narancslével. Narancsszelettel, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Gentle Bull - 4 cl Tequila Silver - 1,5 cl kávélikőr - 1 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. |
Georgia Peach Fizz - 1 teáskanál cukorszirup - 3,5 cl brandy - 1 cl banánlikőr - 1 cl baracklikőr - feltöltéshez ásványvíz - 1,5 cl citromlé Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben tört jéggel összerázzuk. Hűtött long drinkes pohárba öntjük. A poharat feltöltjük ásványvízzel, és óvatosan bárkanállal felkeverjük az italt. Citromkarikával díszítve szervírozzuk. |
Gin Fizz - 1 teáskanál cukorszirup - 4 cl gin - feltöltéshez ásványvíz - 2 cl citromlé Az italt a vendég poharában készítjük el. A pohárba gin-t töltünk, belecsavarunk egy fél citrom levét, majd citromkarikákat és cukorszirupot teszünk bele. Végül telerakjuk jégkockákkal, és feltöltjük ásványvízzel. Koktélcseresznyével díszítjük. |
Golden Dawn - 3 csepp Grenadine - 3 cl gin - 1 cl baracklikőr - 1,5 cl narancslé - 1 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba szűrve szervírozzuk. A pohár szélére narancscikket vagy barackszeletet tűzünk. |
Golden Dream - 3 cl Galliano - 1 cl Cointreau - 1 cl narancslé - 1 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Narancscikkel díszítve szervírozzuk. |
Green Melon - 0,5 cl sárgadinnyeszirup - 3 cl fehér rum - 1 cl Pisang Ambon - 2 cl ananász lé - 0,5 cl limelé Az alapanyagokat Boston shakerben összerázzuk, és hűtött pezsgős kehelybe öntjük. Karambolával és szőlőszemmel díszítjük. |
Horse'S Neck - 4 cl brandy - 2 csepp Angostura Bitter - feltöltéshez gyömbér A vendégpoharat feltöltjük jéggel, és beleöntjük a brandyt és az Angostura-t, bárkanállal elkeverjük. Végül a poharat feltöltjük gyömbérrel és citromkarikával díszítve szervírozzuk. |
Huntress Cocktail - 4 cl Bourbon whisky - 3 csepp Cointreau - 1,5 cl eperlikőr - 1 cl tejszín Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Irish Rose - 1 cl Grenadine - 4 cl ír whisky - 2 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Citromkarikával díszítve szervírozzuk. |
Jamaica Kiss - 2 cl barna rum - 2 cl kávélikőr - 1,5 cl tejszín A vendégpoharat feltöltjük tört jéggel, majd beleöntjük a pohárba a rumot és a kávélikőrt. Az italokat bárkanállal megkeverjük, és a tejszínt óvatosan az ital tetejére csepegtetjük. |
John Collins - 1 teáskanál cukorszirup - 4 cl gin - 1 csepp Angostura Bitter - feltöltéshez ásványvíz - 2 cl citromlé Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben tört jéggel és citromkarikákkal összerázzuk. Az italt hűtött longdrinkes pohárba töltjük, majd feltöltjük ásványvízzel. Citromkarikával és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Jolly Roger - 4 cl fehér rum - 1,5 cl Drambuie - feltöltéshez ásványvíz - 2 cl lime lé Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben, tört jéggel összerázzuk, majd hűtött long drinkes pohárba öntjük. Lime karikával és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Jungle Juice - 3 cl Pisang Ambon - 1,5 cl baracklikőr - 1 cl gin - 5 cl narancslé - 1 cl citromlé - 1 cl lime lé Az alapanyagokat Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba öntjük. Az italt ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Kempinsky Fizz - 4 cl vodka - 2,5 cl Créme de Cassis - feltöltéshez citromos ásványvíz - 1 cl limelé Az alapanyagokat hűtött long drinkes pohárba jégkockákra öntjük. A poharat felöntjük ásványvízzel és megkeverjük. Citromkarikával és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.. |
Kir Royal - 9 cl pezsgő száraz - 1 cl Créme de Cassis A hűtött pezsgős kehelybe öntjük a Cassis likőrt, majd a poharat feltöltjük hideg száraz pezsgővel. |
Knock Out - 4 cl Tequila Silver - 1 cl Galliano - 1 cl narancslé - 2 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. |
Korn Kir - 3 cl vodka - 2 cl Créme de Cassis - 3 cl fekete ribizli lé - feltöltéshez ásványvíz Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba, jégkockákra szűrjük. Végül a poharat feltöltjük ásványvízzel, és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Long Island Iced Tea - 1 teáskanál cukorszirup - 2 cl gin - 2 cl Curacao Triple sec - 2 cl Tequila Silver - 2 cl vodka - 2 cl fehér rum - feltöltéshez Cola - 5 cl lime é Az italokat és a lime gerezdeket jéggel összerázzuk, majd hűtött long drinkes pohárba öntjük. A poharat feltöltjük kólával. Lime- és citromkarikával, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Manhattan - 4 cl kanadai whisky - 3 csepp Angostura Bitter - 2 cl vermut rosso Az alapanyagokat keverőpohárba öntjük, majd a lehűtött és összekevert italt a hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével és narancs héjpillével díszítjük. |
Margarita - 4 cl Tequila Silver - 2 cl Curacao Triple sec - 1 cl lime lé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött és crustázott koktélos pohárba szűrjük. Lime karikával díszítve szervírozzuk. |
Metropolis Fizz - 1 cl cukorszirup - 4 cl skót whisky - 2 cikk citrom - 2 cikk lime - 2 cikk narancs Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, hűtött hurrikán pohárba öntjük, majd ásványvízzel feltöltjük. Koktélcseresznyével, mentalevéllel és narancsspirállal díszítve szervírozzuk. |
Moulin Rouge - 5 csepp Angostura Bitter - 3 cl gin - 2 cl baracklikőr - 1,5 cl lime lé Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel elkeverjük, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. |
Pina Colada - 2 cl kókuszszirup - 4 cl fehér rum - 8 cl ananász lé - 2 cl tejszín Az alapanyagokat turmixgépben tört jéggel simára turmixszoljuk. Hűtött hurrikán pohárba töltjük, és ananászszelettel díszítjük. |
Planter'S Punch - 2 teáskanál Grenadine - 1 teáskanál cukorszirup - 3 cl barna rum - 3 cl fehér rum - 2 cl ananász lé - 2 cl lime lé - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött puncsos pohárba jégkockákra szűrjük. Gyümölcsszeleteket, koktélcseresznyét és mentaágat egy hosszú nyársra tűzve a pohárba állítva szervírozzuk.. |
Sex On The Beach - 4 cl vodka - 2,5 cl barackos vodka - 8 cl ananász lé - 5 cl áfonya lé Az alapanyagokat az áfonya lé kivételével shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött longd rinkes pohárba szűrjük. Áfonya lével felöntjük. Narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük. |
Tequila Sunrise - 2 cl Grenadine - 4 cl Tequila Silver - feltöltéshez narancslé A poharat tört jéggel lehűtjük, majd leöntjük a jégvizet. Először a Tequila-t, majd a narancslevet, a végén a Grenadine-t öntjük a pohárba, melyet felhúzunk a pohár aljáról a bárkanállal. Naranccsal és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
Tom Collins - 1 teáskanál cukorszirup - 4 cl gin - feltöltéshez ásványvíz - 2 cl lime lé - 1 cl citromlé Az alapanyagokat a gyümölcsök és az ásványvíz kivételével hűtött Collins pohárba, jégkockákra töltjük. Felöntjük a szénsavas ásványvízzel, és kissé megkeverjük. Gyümölcsökkel díszítjük. |
White Lady - 3 cl gin - 2 cl Cointreau - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
White Lady - 3 cl gin - 2 cl Cointreau - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
White Lady - 3 cl gin - 2 cl Cointreau - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
White Lady - 3 cl gin - 2 cl Cointreau - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |
White Lady - 3 cl gin - 2 cl Cointreau - 1 cl citromlé Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. |