Bailey's

* 5 dl tejszín
* 4 ek kristálycukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 2 tubus sűrített tej
* 1 dl lefőzött erős kávé
* 4 dl whisky


A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan türelemmel teljesen felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskyt. Üvegbe töltjük, jól összerázzuk. Fagyasztóban tároljuk.

Csokoládé  likör

* 2,5 dl alkohol ( 90%-os tiszta szesz )
* 1 dl rum
* 20 dkg étcsokoládé
* 4 dl erős feketekávé
* 2 tojássárgája
* 2 dl tej
* 40 dkg kristálycukor
* 2 csomag vaníliás cukor


 1. A cukrot a kávéval sziruppá főzzük.
2. A tojássárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és állandó keverés mellett beleöntjük a forró szirupba.
3. Beletörjük a csokoládét, levesszük a tűzhelyről, és addig kevergetjük, míg a csokoládé elolvad.
4. Amikor kihűlt leszűrjük és hozzáadjuk az alkoholt és a rumot, jól összekeverjük, üvegekbe töltjük.
5. Fogyasztás előtt 2-3 hétig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.


Tojás likör

 
* 2,5 dl tejszín
* 2 dl tej
* 1 rúd vanília
* 3 db tojássárgája
* 18 dkg porcukor
* 1,5 dl 90-96%-os alkohol


 1. A tejszínt és a tejet összeöntjük, a vanília rudat felhasítva beletesszük és felforraljuk, majd a tűzről levéve 8 dkg cukrot elkeverünk benne és hagyjuk kihűlni.
2. A tojás sárgákat 10 dkg porcukorral legalább 10-15 percig keverjük gépi habverővel, arra ügyeljünk, hogy a tojások nagyon frissek legyenek.
3. A kihűlt tejszín-tej keverékből a vaníliát kivesszük és leszűrjük és kézi habverő segítségével a tojásmasszához keverjük, majd hozzáadjuk az alkoholt, amit szintén elkeverünk benne.
4. Szélesebb szájú üvegbe töltjük és jól lezárjuk.

Grog

 * erős fekete tea , fél liter vízből
* 1 dl rum (pl. Bacardi) (vagy whisky)
* 5-6 szegfűszeg darabka
* fahéj (ízlés szerint)
* kb. 3 tk barna cukor

Pohár díszítéséhez
* 2-3 ek fehér cukor
* fél citrom leve


 1. Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből.
2. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot.
3. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét öntsük egy kávés kistányérra, és a poharak száját mártsuk bele, majd a nedves poharat forgassuk meg egy másik kistányérra kiszórt fehér cukorban.
4. Kis lángon kezdjük melegíteni az italt, de ne forraljuk fel.
5. Óvatosan (lehetőleg tölcsérrel) töltsük a grogot a poharakba, hogy a cukormáz ép maradjon.

Adventi puncs

 
* 1 l száraz vörösbor
* 1 l narancslé
* 250 g kristálycukor
* 8 tojássárgája
* 0,5 - 1 dl rum (ízlés szerint)
* 1 tk fahéj
* 1 tk szegfűszeg
* 1/2 csillagánizs


 1. A tojás sárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
2. Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
3. Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
4. Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
5. Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
6. Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.

Narancs bólé

 * 6 narancs
* 1 citrom
* 1/2 kg meggy (fagyasztott)
* 1 dl gyógyszertári tiszta szesz
* 2 dl rum
* 1 cs vaníliás cukor
* 10 dkg cukor
* 5 cl barackpálinka (pálinka! – nem szeszital!!!!)
* 1 üveg száraz fehérbor (száraz szürkebarát)
* 2 üveg Prosecco


 1. A fagyasztott meggyet előző este tálba helyezzük, hogy felolvadjon.
2. A Proseccot behűtjük.
3. A narancsokat és a citromot alaposan megpucoljuk: héj és fehér rész gondosan eltávolítva (Vilmosom nagymenő ebben!) (A héjakból – pláne, ha ilyen fél ipari mennyiségünk lesz hirtelen! - cukrozott cucc készül a következő időszak sütijeihez vagy rágcsálni.)
4. Vékonyan negyed szeletekre vágjuk a héjaktól megtisztított citrusokat.
5. Lángálló tálba helyezzük.
6. Kényes művelet következik: rá kell önteni a tiszta szeszt és azonnal meggyújtani (kb. úgy, mint a tűzfújó tette annak idején: egyszerre önteni a szeszt és gyújtani úgy, hogy közben magad és ruhád se égjen, csak a szesz a gyümölcsszeletek tetején!).
7. Ha elaludt a láng, rászórjuk a gyümölcsszeletekre a vaníliás cukrot és a cukrot.
8. Lefedjük és egy órát várunk.
9. Leszűrjük a meggyet.
10. A levétől megszabadított meggyre ráöntjük a rumot. Lefedjük, állni hagyjuk. (A léből az alkoholt nem fogyasztó vendégek számára készítünk italt, lásd: meggyes-gyömbéres zsúrtea).
11. A cukros narancs-citrom szeletekre ráöntjük a bort és a pálinkát.
12. Összekeverjük, hidegre tesszük, legalább 1 órát pihentetjük.
13. Tálaláskor először a beáztatott citrus szeleteket merjük a pohárba levével együtt, arra teszünk pár szem rumba áztatott meggyet, szintén a levével, végül a behűtött Proseccoval teletöltjük a poharat.
14. Vigyázat: a hihetetlen kellemes íz kapcsán könnyen előálló túlfogyasztás esetén brutál másnaposság várható!

Forralt bor

 * 1/2 üveg száraz fehér-, vagy vörösbor (375 ml)
* 1,8 dl víz
* 2 fahéjrúd
* 13-15 szem szegfűszeg
* 1 csillagánizs
* 4 ek cukor
* 1-2 szélesebb citromhéj szelet
* citromlé


1. A bort és a vizet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a citromhéjat.
2. Összeforraljuk, kevés citromlevet facsarunk bele, majd leszűrjük.
3. És forrón elkortyolgatjuk.

Szerelempálinka

 
* 2,5 dl pálinka
* 3 fahéjrúd
* 5 g citromhéj
* 4 g kakukkfű
* 1,5 g koriander
* 1,5 g vanília
* 25 dkg barna cukor


1. Fél hónapon keresztül áztassuk a pálinkában a fűszereket!
2. Minden nap rázzuk össze, vagy keverjük meg kicsit.
3. 15 nap elteltével szűrjük le a fűszeres pálinkát.
4. Készítsünk 125 ml vízből és a barna cukorból szirupot. Keverjük a leszűrt pálinkához.

Sangria

 * 1 db narancs
* 2 db lime
* 100 g eper
* 100 g idénygyümölcs (málna, barack, meggy, cseresznye)
* 2 ek cukor
* 4 cl brandy
* 4 cl narancslikőr
* 2 rúd fahéj
* 4 dl narancslé
* 4 dl ásványvíz
* 1 üveg édes vörösbor


 1. A narancsot meghámozzuk és kifilézzük, egy tálba tesszük.
2. A lime-okat 8-8 részre vágjuk, kicsit megtörjük és beletesszük a tálba.
3. Az epret és az idénygyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk és szintén a tálba tesszük.
4. Megcukrozzuk és ráöntjük a brandy-t és a narancslikőrt. Beletesszük a fahéj rudat, és Folpack fóliával letakarva egy éjszakán át a hűtőszekrényben érleljük.
5. Tálalás előtt kivesszük belőle a fahéjat és belekeverjük a narancslevet, vizet, és a bort.
6. Jól behűtve, nagy üdítős pohárban tálaljuk.

Kávés narancs likör

* három szép narancs
* 20-30 szem pörkölt kávészem
* almapálinka
* barna nádcukor
* 5l befogadóképességű befőttesüveg
* 4 hét türelem

 1. Fogok egy ötliteres befőttes üveget. Kisebbel nem érdemes, mert eléggé fogy. Az üveg aljára nagyjából egy ujjnyi vastagon barna nádcukrot szórok, abból az igazi, kávésan melaszos fajtából.
2. Ezt követően gondos mérlegelés után kiválasztok három akkora narancsot, ami még egészben átfér majd az üveg száján. Az egyiket megtűzdelem olyan 25-30 szem kávéval, a többit néhány helyen finoman bemetszem, de úgy, hogy a héját ne vágjam át teljesen. Egyébként akár az összes narancsot megtűzdelhetjük kávéval attól függően, hogy inkább a kávé, vagy inkább a narancs ízét szeretnénk hangsúlyozni.
3. Ha kész, mehetnek az üvegbe, amit utána feltöltök az almapálinkával.
4. Végül lezárom az üveget, és négy hétig elfelejtem, hogy össze tudjanak érni az ízek.
5. Amikor beért, akkor átköltöztetem egy szép üvegbe. A narancsokat eldobom, vagy a nagyon bátrak meg is ehetik, de akkor utána már nem nagyon kell programot tervezni.


Aszalt szilva likör

* 40 dkg aszalt szilva
* 20 + 20 dkg méz
* 1 vaníliarúd
* 2 fahéjrúd
* 2,5 dl víz
* 1/2 l vodka


 1. A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük.
2. A félbevágott vanília rudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés felénél tartunk.
3. Az "ágyat" leöntjük a vodkával, lezárjuk az üveget, és 3-4 napra hűvösre helyezzük.
4. Mikor eszünkbe jut, összerázzuk (mondjuk naponta kétszer).
5. Amikor a vodka már szép aranyszínű, a másik 20 dkg mézet összeforraljuk 2,5 dl vízzel.
6. A mézes szirupot ráöntjük a szilvás vodkára, és az egészet jól összekeverjük.
7. Szűrőbe orvosi gézlapokat helyezünk, s ezen át szűrjük kis üvegekbe a likőrt.
8. 7-8 dl lesz belőle.


Rumos narancsital

 * 3,5 dl frissen facsart narancslé
* fél citrom leve
* kb. 2 ek cukor
* 10-15 ek ru
m


 1. A narancs és a citrom levét egy kevés cukorral (ízlés szerinti mennyiség) felforraljuk.
2. Beleöntjük a rumot.
3. Forrón tálaljuk.


Füszeres mézes gyógylikör

 * 7 dl pálinka
* gyerekököl méretű friss gyömbér (ha nagyon nem kapunk, lehet 2 diónyi szárított, de azért frissel az igazi)
* 1 tasak egész fahéj
* 1 tasak egész szegfűszeg
* kb. 30-50 dkg méz (ízlés szerint)
* egy másfél literes űrtartalmú, csavaros tetejű üveg
* 3 hét türelem


 1. A gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk! )
2. A gyömbért és a fűszereket szórjuk az üveg aljára.
3. Öntsük rá a kimért mézet és a pálinkát.
4. Egy-két napig, míg a méz nem oldódik fel teljesen, napi egy alkalommal rázogassuk, kevergessük meg. (A képen a háttérben látszik a mi, épp érőben lévő itókánk.)
5. Igazán finom csak 3-4 hét múlva lesz a likőr, mikor a fűszerek leülepszenek az aljára, a nedű pedig szépséges, óarany, vagy borostyán sárga színben tündököl. :-) (Megnyugtatásul: velünk előfordult már, hogy csak 2-3 hetet tudtuk érlelni, hisz' Szentestére szántuk és későn ért ide a pálinka, de akkor is nagyon finom lett. Viszont tény: minél tovább érik, annál finomabb lesz! Legideálisabb az 5 hét, de annyi már nincs karácsonyig.)
6. Végezetül, ha ki bírtuk várni az időt és nem kóstolgattuk el az egészet, szűrjük át (vagy csak töltsük, a sűrűje úgyis az alján marad) csinos kis üvegekbe. Remek ajándék lehet belőle! (Nálunk tavaly az volt, nagy sikert aratott!)

Baby Doc

- 3 cl gin
- 2 cl kivi likőr
- 0,5 cl mentalikőr fehér
- 2 cl ananász lé
- feltöltéshez tonik

Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, és felöntjük tonikkal. Narancshéj spirállal díszítve szervírozzuk


Babyface

- 2 cl vodka
- 2 cl Créme de Cassis
- 1,5 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük.


Bacardi Cocktail

- 1 cl Grenadine
- 4 cl fehér rum
- 2 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével és citromkarikával díszítjük.


Bacardi Cooler

- 1 cl Grenadine
- 3 cl fehér rum
- feltöltéshez cl tonik
- 2 cl citromlé

Az alapanyagokat tonik nélkül Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, majd a hűtött long drinkes pohárba öntjük. Ezután felöntjük tonikkal, megkeverjük, koktélcseresznyével és citromszelettel díszítjük.

Bacardi Zoom

- 4 cl fehér rum
- 1 teáskanál méz
- 1 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk.


Bali Dream

- 4 cl fehér rum
- 2 cl kókuszlikőr
- 2 cl Pisang Ambon
- 8 cl ananász lé

A Boston sahkert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, majd a hűtött hurrikán pohárba öntve, ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Ballet Russe Cocktail

- 4 cl vodka
- 1 cl Créme de Cassis
- 1 evőkanál citromlé

Az előkészített keverőpohárba öntjük az alapanyagokat, jéggel elkeverjük, majd hűtött koktélos pohárba szűrjük.


Banana Daiquiri Cocktail

- 1 teáskanál cukorszirup
- 4 cl fehér rum
- 2 cl Curacao Triple sec
- 2 cl citromlé
- 1 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. Banánnal díszítjük.

Banana Milk Shake

- 2 csepp Grenadine
- 4 cl fehér rum
- 2 cl banánlikőr
- 3 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk.


Barbados

- 2 cl Grenadine
- 4 cl barna rum
- 8 cl narancslé
- 2 csepp orange bitter
- 2 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba szűrve szervírozzuk. Ananászszelettel és mentalevéllel díszítjük.

Bloody Mary

- 4 cl vodka
- 12 cl paradicsomlé
- 1 cl citromlé
- 2-3 csepp Tabasco szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint Worcestershire szósz

A vendég poharába jeget teszünk, a vodkát és a citromlevet rátöltjük, a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, zellerszárral díszítjük.


Blue Angel

- 2 cl brandy
- 2 cl Curacao Blue
- 1 cl vanílialikőr
- 3 csepp lime lé
- 1 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk.


Blue Bomb

- 3 cl gin
- 2 cl Curacao Blue
- feltöltéshez energiaital
- 2 cikk citrom
- 2 cl limelé

Az alapanyagokat Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, és citromreszelékkel crustázott hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Citromcikkel és citromspirállal díszítjük


Blue Day

- 4 cl vodka
- 2 cl Curacao Blue
- 3 csepp orange bitter

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélos pohárba szűrve és narancsszelettel díszítve szervírozzuk.


Blue Grass

- 4 cl Bourbon whisky
- 1 cl cseresznyelikőr
- 1 cl Curacao Blue
- 2 cl ananász lé
- 2 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba, jégkockákra szűrve szervírozzuk.

Blue Margarita

- 4 cl Tequila Silver
- 2 cl Curacao Blue
- 1 teáskanál Curacao Triple sec
- 3 cl lime lé

Az alapanyagokat tört jéggel együtt turmixgépben alacsony fokozaton összekeverjük, majd a hűtött, sóval crustázott koktélos pohárba öntve és citromszelettel díszítve szervírozzuk.


Bongo Cola

- 4 cl barna rum
- 2 cl kávélikőr
- 4 cl ananász lé
- feltöltéshez Cola
- 1 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba, jégkockára szűrjük. Felöntjük kólával, és naranccsal díszítve szervírozzuk.


Bourbon Highball

- 4 cl Bourbon whisky
- feltöltéshez gyömbér
- 1 szelet citromhéj

Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és citromhéj spirállal díszítve szervírozzuk.


Brandy Alexander

- 3 cl kakaólikőr barna
- 3 cl brandy
- 2 cl tejszín

Az alapanyagokat a shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött koktélos pohárba szűrjük. Őrölt szerecsendióval meghintve szervírozzuk.


Brandy Daisy

- 3 csepp Grenadine
- 1 teáskanál cukorszirup
- 4 cl brandy
- feltöltéshez ásványvíz
- 1 cl citromlé

A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, majd hűtött pohárba töltjük. Felöntjük ásványvízzel, majd koktélcseresznyével és lime karikával díszítve szervírozzuk.


Brasilia

- 4 cl Cachaca
- 2 cl kókuszlikőr
- 1 cl Curacao Blue
- 5 cl narancslé
- 4 cl ananász lé
- 1 cl lime lé

A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba öntjük. Sárgadinnyével díszítve szervírozzuk.


Caribian Punch

- 1 cl mangó szirup
- 5 cl fehér rum
- 2 cl Curacao Red Orange
- 5 cl narancslé
- 5 cl ananász lé

Az alapanyagokat a Red Orange kivételével shakerben jéggel összerázzuk, hűtött long drinkes pohárba jégkockákra szűrjük, majd a Red Orange likőrt jéggel összerázva óvatosan az ital tetejére öntjük. Koktélcseresznyével, narancscikkel, mentalevéllel és narancsspirállal díszítve szervírozzuk.


Chameleon

- 1 csepp Grenadine
- 3 cl vodka
- 2 cl ananászl é
- 2 cl narancslé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk a Grenadine kivételével, ezután hűtött pohárba szűrjük. Grenadine-t csepegtetünk a pohár aljára. Ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítjük.


Coconut Tequila

- 3,5 cl Tequila Silver
- 1 teáskanál cseresznyelikőr
- 1 cl kókuszlikőr
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Columbia

- 3 csepp Grenadine
- 4 cl brandy
- 3 csepp Angostura Bitter
- 1 cl vermut rosso
- 1 cl citromlé

Az előkészített keverőpohárba öntjük az italokat, és bárkanállal elkeverjük. Hűtött koktélos pohárba szűrjük az elkészített italt, és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Cuba Libre

- 4 cl fehér rum
- feltöltéshez Cola
- 1 cl lime lé

Az alapanyagokat kóla nélkül lime darabokkal együtt Boston shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött long drinkes pohárba öntjük. Végül felöntjük kólával, és megkeverjük. Lime szelettel díszítjük.


Daiquiri

- 1 teáskanál cukorszirup
- 4 cl fehér rum
- 1,5 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Lime karikával díszítve szervírozzuk.


Despertador

- 1 cl Grenadine
- 4 cl Tequila Silver
- 1 cl Cointreau
- feltöltéshez grapefruit lé
- 1 teáskanál méz

Az alapanyagokat a grapefruit lé kivételével shakerben jéggel összerázzuk. Hűtött long drinkes pohárba jégre szűrjük, és feltöltjük a poharat grapefruit levével. Gyümölcsnyárssal díszítve szervírozzuk.


Dream

- 2 csepp Grenadine
- 2 cl banánlikőr
- 2 cl fehér rum
- 1 cl ananász lé
- 0,5 cl tejszín

Az alapanyagokat a Grenadine kivételével shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött hurrikán pohárban lévő jégre szűrjük. Végül Grenadine-t csepegtetünk a tetejére és banánszelettel díszítjük.


Flying Grasshopper

- 3 cl vodka
- 1 cl kakaólikőr fehér
- 1 cl mentalikőr zöld

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük.


Frozen Strawberry Daiquiri

- 0,5 cl eperszirup
- 0,5 cl cukorszirup
- 4 cl fehér rum
- 2 cl lime lé
- 1 db eper

Az alapanyagokat tört jéggel alacsony fokozaton össze turmixszoljuk, és hűtött pezsgős kehelybe öntjük. Citromszelettel, eperrel vagy koktélcseresznyével és lime spirállal díszítjük.


Genoa Vodka

- 4 cl vodka
- 1,5 cl Campari
- 6 cl narancslé

Az alapanyagokat keverőpohárban a narancslé kivételével összekeverjük. Hűtött long drinkes pohárba jégkockákra öntjük. A poharat végül felöntjük narancslével. Narancsszelettel, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Gentle Bull

- 4 cl Tequila Silver
- 1,5 cl kávélikőr
- 1 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük.


Georgia Peach Fizz

- 1 teáskanál cukorszirup
- 3,5 cl brandy
- 1 cl banánlikőr
- 1 cl baracklikőr
- feltöltéshez ásványvíz
- 1,5 cl citromlé

Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben tört jéggel összerázzuk. Hűtött long drinkes pohárba öntjük. A poharat feltöltjük ásványvízzel, és óvatosan bárkanállal felkeverjük az italt. Citromkarikával díszítve szervírozzuk.


Gin Fizz

- 1 teáskanál cukorszirup
- 4 cl gin
- feltöltéshez ásványvíz
- 2 cl citromlé

Az italt a vendég poharában készítjük el. A pohárba gin-t töltünk, belecsavarunk egy fél citrom levét, majd citromkarikákat és cukorszirupot teszünk bele. Végül telerakjuk jégkockákkal, és feltöltjük ásványvízzel. Koktélcseresznyével díszítjük.


Golden Dawn

- 3 csepp Grenadine
- 3 cl gin
- 1 cl baracklikőr
- 1,5 cl narancslé
- 1 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba szűrve szervírozzuk. A pohár szélére narancscikket vagy barackszeletet tűzünk.


Golden Dream

- 3 cl Galliano
- 1 cl Cointreau
- 1 cl narancslé
- 1 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Narancscikkel díszítve szervírozzuk.


Green Melon

- 0,5 cl sárgadinnyeszirup
- 3 cl fehér rum
- 1 cl Pisang Ambon
- 2 cl ananász lé
- 0,5 cl limelé

Az alapanyagokat Boston shakerben összerázzuk, és hűtött pezsgős kehelybe öntjük. Karambolával és szőlőszemmel díszítjük.


Horse'S Neck

- 4 cl brandy
- 2 csepp Angostura Bitter
- feltöltéshez gyömbér

A vendégpoharat feltöltjük jéggel, és beleöntjük a brandyt és az Angostura-t, bárkanállal elkeverjük. Végül a poharat feltöltjük gyömbérrel és citromkarikával díszítve szervírozzuk.


Huntress Cocktail

- 4 cl Bourbon whisky
- 3 csepp Cointreau
- 1,5 cl eperlikőr
- 1 cl tejszín

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Irish Rose

- 1 cl Grenadine
- 4 cl ír whisky
- 2 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Citromkarikával díszítve szervírozzuk.


Jamaica Kiss

- 2 cl barna rum
- 2 cl kávélikőr
- 1,5 cl tejszín

A vendégpoharat feltöltjük tört jéggel, majd beleöntjük a pohárba a rumot és a kávélikőrt. Az italokat bárkanállal megkeverjük, és a tejszínt óvatosan az ital tetejére csepegtetjük.


John Collins

- 1 teáskanál cukorszirup
- 4 cl gin
- 1 csepp Angostura Bitter
- feltöltéshez ásványvíz
- 2 cl citromlé

Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben tört jéggel és citromkarikákkal összerázzuk. Az italt hűtött longdrinkes pohárba töltjük, majd feltöltjük ásványvízzel. Citromkarikával és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Jolly Roger

- 4 cl fehér rum
- 1,5 cl Drambuie
- feltöltéshez ásványvíz
- 2 cl lime lé

Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben, tört jéggel összerázzuk, majd hűtött long drinkes pohárba öntjük. Lime karikával és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Jungle Juice

- 3 cl Pisang Ambon
- 1,5 cl baracklikőr
- 1 cl gin
- 5 cl narancslé
- 1 cl citromlé
- 1 cl lime lé

Az alapanyagokat Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba öntjük. Az italt ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Kempinsky Fizz

- 4 cl vodka
- 2,5 cl Créme de Cassis
- feltöltéshez citromos ásványvíz
- 1 cl limelé

Az alapanyagokat hűtött long drinkes pohárba jégkockákra öntjük. A poharat felöntjük ásványvízzel és megkeverjük. Citromkarikával és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk..


Kir Royal

- 9 cl pezsgő száraz
- 1 cl Créme de Cassis

A hűtött pezsgős kehelybe öntjük a Cassis likőrt, majd a poharat feltöltjük hideg száraz pezsgővel.


Knock Out

- 4 cl Tequila Silver
- 1 cl Galliano
- 1 cl narancslé
- 2 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük.


Korn Kir

- 3 cl vodka
- 2 cl Créme de Cassis
- 3 cl fekete ribizli lé
- feltöltéshez ásványvíz

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba, jégkockákra szűrjük. Végül a poharat feltöltjük ásványvízzel, és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Long Island Iced Tea

- 1 teáskanál cukorszirup
- 2 cl gin
- 2 cl Curacao Triple sec
- 2 cl Tequila Silver
- 2 cl vodka
- 2 cl fehér rum
- feltöltéshez Cola
- 5 cl lime é

Az italokat és a lime gerezdeket jéggel összerázzuk, majd hűtött long drinkes pohárba öntjük. A poharat feltöltjük kólával. Lime- és citromkarikával, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


Manhattan

- 4 cl kanadai whisky
- 3 csepp Angostura Bitter
- 2 cl vermut rosso

Az alapanyagokat keverőpohárba öntjük, majd a lehűtött és összekevert italt a hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével és narancs héjpillével díszítjük.


Margarita

- 4 cl Tequila Silver
- 2 cl Curacao Triple sec
- 1 cl lime lé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött és crustázott koktélos pohárba szűrjük. Lime karikával díszítve szervírozzuk.


Metropolis Fizz

- 1 cl cukorszirup
- 4 cl skót whisky
- 2 cikk citrom
- 2 cikk lime
- 2 cikk narancs

Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, hűtött hurrikán pohárba öntjük, majd ásványvízzel feltöltjük. Koktélcseresznyével, mentalevéllel és narancsspirállal díszítve szervírozzuk.


Moulin Rouge

- 5 csepp Angostura Bitter
- 3 cl gin
- 2 cl baracklikőr
- 1,5 cl lime lé

Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel elkeverjük, és hűtött koktélos pohárba szűrjük.


Pina Colada

- 2 cl kókuszszirup
- 4 cl fehér rum
- 8 cl ananász lé
- 2 cl tejszín

Az alapanyagokat turmixgépben tört jéggel simára turmixszoljuk. Hűtött hurrikán pohárba töltjük, és ananászszelettel díszítjük.


Planter'S Punch

- 2 teáskanál Grenadine
- 1 teáskanál cukorszirup
- 3 cl barna rum
- 3 cl fehér rum
- 2 cl ananász lé
- 2 cl lime lé
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött puncsos pohárba jégkockákra szűrjük. Gyümölcsszeleteket, koktélcseresznyét és mentaágat egy hosszú nyársra tűzve a pohárba állítva szervírozzuk..


Sex On The Beach

- 4 cl vodka
- 2,5 cl barackos vodka
- 8 cl ananász lé
- 5 cl áfonya lé

Az alapanyagokat az áfonya lé kivételével shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött longd rinkes pohárba szűrjük. Áfonya lével felöntjük. Narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük.


Tequila Sunrise

- 2 cl Grenadine
- 4 cl Tequila Silver
- feltöltéshez narancslé

A poharat tört jéggel lehűtjük, majd leöntjük a jégvizet. Először a Tequila-t, majd a narancslevet, a végén a Grenadine-t öntjük a pohárba, melyet felhúzunk a pohár aljáról a bárkanállal. Naranccsal és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.

Tom Collins

- 1 teáskanál cukorszirup
- 4 cl gin
- feltöltéshez ásványvíz
- 2 cl lime lé
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat a gyümölcsök és az ásványvíz kivételével hűtött Collins pohárba, jégkockákra töltjük. Felöntjük a szénsavas ásványvízzel, és kissé megkeverjük. Gyümölcsökkel díszítjük.


White Lady

- 3 cl gin
- 2 cl Cointreau
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


White Lady

- 3 cl gin
- 2 cl Cointreau
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


White Lady

- 3 cl gin
- 2 cl Cointreau
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


White Lady

- 3 cl gin
- 2 cl Cointreau
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.


White Lady

- 3 cl gin
- 2 cl Cointreau
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.





























Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting