Aranysárga tyúkleves királynö módra

- ízlés szerint só
- 8 dkg rizs
- 3 dkg vaj
- 1 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- 1/2 kg borjúgerinc
- 30 dkg ökör farok
- 1 db konyhakész tyúk
- ízlés szerint őrölt bors

A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm.
Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst.
A tyúkról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst.
A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá.
Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm. A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.





Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés