Avokádó krémsajt saláta
* 2 érett
avokádó
* 100 g krémsajt (pl. Philadelphia)
* 2 ek olajbogyó (szeletelve)
* 1/2 chili paprika (ízlés szerint, apróra
vágva)
* 2 ek zöldpaprika (szeletelve)
* 2 ek metélőhagyma
* 3-4 ek frissen facsart citromlé
* gyömbér (szárított is jó)
* frissen őrölt bors
* só
1. A zöldpaprikát, chilit, metélőhagymát
vékonyra felszeleteljük, majd apró darabokra
vágjuk.
2. Az olajbogyókat 1-2 mm-es vastagságú
karikákra szeleteljük.
3. Belekeverjük őket a krémsajtba egy villa
segítségével.
4. Az avokádókat elfelezzük, magjukat
eltávolítjuk (Egyik kezünkben tartva a fél
avokádót egy késsel a magra ütünk, hogy a
kés éle jól beleszoruljon. Így könnyedén ki
tudjuk szedni a magot.)
5. A húsát egy kiskanállal kikaparjuk a
héjából, majd nagyobb darabokra vágjuk.
6. Összekeverjük a krémsajttal, citromlével
és gyömbérrel, ízlés szerint sózzuk.
7. A salátát visszakanalazzuk az avokádó
üres héjába, majd a kis „hajókra” tekerünk
egy kis színes borsot.
8. Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy
összeérhessenek az ízek.
|