Babgulyás
* 1 kg füstölt csülök * 0,5 füstölt nyúlja * 0,5 kg szárazbab * 4-5 szál sárgarépa * 4-5 szál fehérrépa * 1 nagyobb fej vöröshagyma * 3-4 ek fűszerpaprika * só ( ha szükséges) * 3-4 ek zsír 1. A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk. 2. A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 liter hideg vízzel felöntve feltesszük főni. 3. A hagymát apróra, a húsokat nagyobb kockákra vágjuk. 4. A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt megpároljuk. (Mintha pörköltet készítenénk.) 5. Ha a bab és a zöldségek megfőttek, hozzáöntjük a már megfőtt húst és összefőzzük. Kóstolás után, ha szükséges sózzuk. |