Babos orjaleves

- só
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 szál zellerlevél
- 1 evőkanál finom liszt
- 1 evőkanál zsír
- 2 fehérrépa
- 1 sárgarépa
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- 50 dkg szárazbab
- 1 kg orja csont
- csipetke

A füstölt orját megmossuk, ízlés szerint – hogy veszítsen a füstölt-sós ízéből – még forrásban lévő vízben is átmossuk.
A szárazbabot és a füstölt húsos csontot előző este együtt beáztatjuk.
A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, az egyik fej hagymát apróra vágjuk.
A babot és az orja csontot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével, a finomra vágott
fokhagymával és vöröshagymával, sóval ízesítve puhára főzzük.
Egy kevés zsiradékon a maradék vöröshagymával, liszttel, zsírral, fűszerpaprikával rántást készítünk, a levest besűrítjük, és jól kiforraljuk.
Végül belerakjuk a külön elkészített csipetkét, és meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting