Bakonyi betyárleves  

* 40 dkg sertéscomb
* 10 dkg füstölt szalonna
* 20 dkg gomba
* 20 dkg leveszöldség
* 15 dkg vöröshagyma
* 3 dl tejföl
* 2 ek liszt
* 1 ek fűszerpaprika
* 1 csokor kapor
* 1 db paradicsom
* só, bors
* kevés olaj

1. A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldségeket, a gombát pedig nagyobb szeletekre.
2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
3. Ha a hús félpuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
4. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaprot. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd tálaljuk egy csepp tejföllel a tetején.




Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting