Burgonyaleves  

* 400 g burgonya
* 1 közepes szál sárgarépa
* 1 közepes szál fehérrépa
* 1 kis fej vöröshagyma
* 1 paradicsom
* 1 csokor petrezselyem
* 2,5 kk só

rántáshoz
* 1 ek liszt
* 1,5 ek olaj
* 1 kk pirospaprika

A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd egyformán apró darabokra vágjuk (kb. fél centis kockákra).
Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomot, sóval ízesítjük.
Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
Tálalás előtt a hagymát és a paradicsomot kidobjuk a levesből.





Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting