Csipegetett leves
-
70 dkg sertéslapocka
- 1 evőkanál libazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 db zeller
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db burgonya
- 1 db zöldpaprika
- 1 fej karfiol
- 1 szelet kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 csokor zellerlevél
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csipet ételízesítő
- ízlés szerint só
Csipetke
- 1 db tojás
- 1 maréknyi finom liszt
- ízlés szerint só
A
húst, sárgarépát, petrezselymet, karalábét,
zellert, krumplit apró, csipetnyi darabokra
vágjuk. Az egyik fej vöröshagymát
lereszeljük. Ötliteres fazekunkban a
libazsírt felengedjük, benne a reszelt
hagymát üvegesre pirítjuk. Beletesszük a
húst, kevés pirospaprikával megszórjuk.
Amikor félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket.
Kevés együttes párolás után felengedjük a
kívánt mennyiségre, ízesítjük a
zöldpaprikával, a hagymával, a csokor
petrezselyem és
zeller zöldjével, a kelkáposztával és a
karfiollal. Ekkor adjuk hozzá az
ételízesítőt meg az őrölt borsot. Míg
felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét.
Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is.
Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát,
karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét
kivesszük a levesből. Míg felpezsdül a
leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön
készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a
hagymát, kelkáposztát, karfiolt,
petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a
levesből.
|