Csípös fasírtfalatok

Fasírtgolyókhoz:
* 1 kg darált hús ( marha , sertés vegyesen)
* 4 szikkadt zsemle
* 4 db tojás
* kb 7,5 dl tej
* 2 fej vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 csapott tk só
* 3 tk bors
* 2 tk csípős fűszerpaprika
* 2 tk csemege fűszerpaprika

Tapaszokhoz:
* 6 kifli
* 35 dkg félkemény sajt
* 30 dkg csemege uborka

1. A fasírtokat egy nappal fogyasztás előtt elkészítjük a következő módon: a zsemléket apró darabokra tépkedjük, és leöntjük a tejjel. 10 percre félretesszük állni.
2. A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük.
3. A zsemléket kicsavarjuk, a kétféle darált hússal együtt egy nagy tálba tesszük. Hozzákeverjük a tojásokat, a hagymát, a fűszereket, a fokhagymát hozzápréseljük.
4. Összedolgozzuk a masszát, kicsit meg lehet kóstolni, hogy a fűszerezése megfelelő-e
5. Vizes kézzel akkora gombócokat formázunk belőlük, amelyek jól mutatnak egy kifli karikán.
6. Szilikonnal bélelt sütőlapra tesszük, és kb. 200 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük őket. (Néha azért nézzünk rájuk, sütője válogatja, hogy mennyi szükséges nekik. Félidőben kicsit meg kell rázogatni a tepsit, hogy minden oldalon szépen megpiruljon.)
7. A kifliket és az uborkát karikára vágjuk, a sajtot kockákra. A kifli karikákra teszünk egy darab sajtot, egy-egy golyócskát, és egy karika uborkát, az egészet hosszában átszúrjuk egy fogpiszkálóval. (Ennél a mennyiségnél ez kb. fél órát vesz igénybe. Ha van segítségünk, 10 percre is csökkenhet az idő.)



Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés