Csirke májkrém házilag
* 30 dkg csirkemáj * 5 dkg füstölt szalonna * 4 dkg zsír * 1 fej közepes vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 1 púpos mk őrölt bors * 2 mk morzsolt majoránna * 0,5 tk só * 1 ek tejföl 1. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól. 2. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk. A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. 3. A hagymát a zsíron megdinszteljük. 4. Hozzáadjuk a májat, amivel tovább dinszteljük. Amikor a máj világos rózsaszínű, rászórjuk a borsot és a majoránnát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy evőkanál vizet. 5. Mikor a máj már nem ereszt levet, ha beleszúrunk, zsírjára sütjük, megsózzuk és hűlni hagyjuk. 6. A teljesen kihűlt, megdermedt májat a szaftjával és a szalonnával együtt húsdarálón ledaráljuk. 7. A tejföllel habosra keverjük. |