Csirke májkrém házilag

* 30 dkg csirkemáj
* 5 dkg füstölt szalonna
* 4 dkg zsír
* 1 fej közepes vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 púpos mk őrölt bors
* 2 mk morzsolt majoránna
* 0,5 tk só
* 1 ek tejföl

1. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól.
2. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk. A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.
3. A hagymát a zsíron megdinszteljük.
4. Hozzáadjuk a májat, amivel tovább dinszteljük. Amikor a máj világos rózsaszínű, rászórjuk a borsot és a majoránnát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy evőkanál vizet.
5. Mikor a máj már nem ereszt levet, ha beleszúrunk, zsírjára sütjük, megsózzuk és hűlni hagyjuk.
6. A teljesen kihűlt, megdermedt májat a szaftjával és a szalonnával együtt húsdarálón ledaráljuk.
7. A tejföllel habosra keverjük.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés