Csontleves  

* 40 dkg marhahús, vagy 80 dkg csont
* 15 dkg sárgarépa
* 5 dkg gyökér
* 5 dkg zeller
* 5 dkg karalábé
* 2 dkg vöröshagyma
* egész bors
* só
* 1 db zöldpaprika (nyáron)
* 2 dkg finom metélt

A megmosott marhahúst, vagy csontot 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Ügyeljünk arra, hogy lassan forrjon, a tetején keletkező habot mindig szedjük le. A megmosott zöldséget, hagymát, sót, borsot belerakjuk és addig forraljuk, amíg a hús megpuhul, utána leszűrjük. A finom metéltet külön vízben megfőzzük, majd a leszűrt levesbe tesszük. Akinek takarékoskodni kell a kalóriával, tésztát ne fogyasszon, helyette a zöldséget tegye a levesébe. A főtt húst a levesben főtt zöldséggel hússalátának felhasználva is fogyaszthatjuk.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés