Csorba - hagyományos húsleves román módra

- 1 db báránycomb
- 3 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg zsír
- 5 dkg finom liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom leve
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
- ízlés szerint só

Rizsgombóc
- 10 dkg rizs
- 15 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- csipet só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1/2 adag reszelt citromhéj


Nagyon egyszerűen elkészíthető, kevés munkát és hozzáértést igénylő, ám annál ízletesebb levese ez a román konyhának.
A húst kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni.
Ha félig megpuhult, a megmosott, megpucolt, felkarikázott sárgarépát hozzáadjuk.
Puhára főzzük, majd hagymás paprikás rántást készítünk a liszttel és a zsírral, és besűrítjük.
Egy citrom facsart levét beleöntjük, majd belefőzzük a rizsgombócot.
A tojássárgájákat a tejföllel a levesestálban összekeverjük,és arra öntve tálaljuk a levest.
Gyakran dúsítják a csorbát ízletes levesbetétként rizsgombóccal.
A rizst sós vízben puhára főzzük, összekeverjük a darált hússal, a reszelt hagymával, tört fokhagymával, tojással és a fűszerekkel.
Fél órán át állni hagyjuk, majd nedves kézzel igen apró gombócokat formálunk belőle, s a kész, de még forrásban lévő levesbe dobjuk.





Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés