Csülkös bableves  

» 1 derék,füstölt csülök
» 25 dkg tarkabab
» 2-3 babérlevél
» 1-1 szál sárga- és fehérrépa
» fél zeller
» 1 csokor zöld
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» só
» pirospaprika
» 1 evőkanál zsír vagy olaj
» 2 dl tejföl
» esetleg 1-2 kanál ecet
» csipetke

A babot és a csülköt éjszakára külön külön áztasd le. Másnap tedd mindkettőt egy fezék vízbe főzni. Néhány babérlevelet dobj bele,és egy órán át lassan főzd. Add hozzá a megtisztított zöldségeket és forrald addig amíg a csülök megpuhul. A csülköt emeld ki,és a levest fokhagymás,pirospaprikával színezett rántással sűrítsd. Tedd vissza a csülköt,forrald át alaposan és tálalhatod is. A levest tejföllel csipetkével kínáld, a csülök utána következik mint második fogás,adj mellé tormát,mustárt és kenyeret. De ha a húst felkockázod levesbetétként is tálalhatod. Ha szereted ecettel ízesítsd.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés