Csülkös bableves
» 1 derék,füstölt csülök » 25 dkg tarkabab » 2-3 babérlevél » 1-1 szál sárga- és fehérrépa » fél zeller » 1 csokor zöld » 1 kisebb vöröshagyma » 2-3 gerezd fokhagyma » só » pirospaprika » 1 evőkanál zsír vagy olaj » 2 dl tejföl » esetleg 1-2 kanál ecet » csipetke A babot és a csülköt éjszakára külön külön áztasd le. Másnap tedd mindkettőt egy fezék vízbe főzni. Néhány babérlevelet dobj bele,és egy órán át lassan főzd. Add hozzá a megtisztított zöldségeket és forrald addig amíg a csülök megpuhul. A csülköt emeld ki,és a levest fokhagymás,pirospaprikával színezett rántással sűrítsd. Tedd vissza a csülköt,forrald át alaposan és tálalhatod is. A levest tejföllel csipetkével kínáld, a csülök utána következik mint második fogás,adj mellé tormát,mustárt és kenyeret. De ha a húst felkockázod levesbetétként is tálalhatod. Ha szereted ecettel ízesítsd. |