Csülkös karfiolsaláta * 1 kis füstölt sertéscsülök * 1 kg karfiol (fagyasztott is lehet) * só * 2 piros színű húsos paprika * 1 ek 10%-os csemege ételecet * 1 kk mustár * 1/2 vöröshagyma * 1 kk porcukor * 5 ek kukorica csíraolaj * késhegynyi pirospaprika * 1/2 csokor kapor 1. A húst éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss vízben puhára főzzük. 2. A karfiolt rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. 3. A paprikát kicsumázzuk, közepes kockákra vágjuk. 4. Az ecetet a mustárral összekeverjük, a hagymát meg a porcukrot hozzáadjuk. 5. Kissé megsózzuk, az olajat cseppenként belekeverjük. 6. A pirospaprikával, meg a fölaprított kaporral fűszerezzük. 7. Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott csülköt is beleforgatjuk. |