Cuccos rántotta

* 7 tojás
* 1/2 dl tej
* 2 szelet kaliforniai paprika
* 4 szelet bacon szalonna
* 5-7 dkg szalámi (száraz, fehér típusú)
* 5-10 g szárított vargánya
* 5 dkg ízletes tőkegomba (üveges változat, elhagyható, vagy másféle gombával helyettesíthető)
* 3-5 szál újhagyma
* fél csokor petrezselyem
* 5 dkg margarin
* só
* őrölt színes bors
* 1/2 tk kakukkfű
* csipet borsika fű
* csipet oregánó
* szerecsendió

1. A tojásokat felütjük egy tálba, felverjük kissé, beleöntjük a tejet, megsózzuk ízlés szerint. Belereszelünk egy kis szerecsendiót, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Kis időre félrerakjuk.
2. Egy serpenyőben, lehetőleg szélesebb aljúban, megolvasztjuk a margarint (ha valaki olívaolajjal szereti, azzal is finom), és rádobjuk a kockákra vágott bacon szalonnát, majd a csíkokra vágott szalámit, 2-3 percig sütjük.
3. Rádobjuk a kockákra vágott kaliforniai paprikát, 2-3 percig sütjük.
4. Ezt követően, az előzőleg 20 percre vízbe áztatott szárított vargánya gombát és a tőkegombát sütjük 4-5 percig. (Ha túl nagy a vargánya, kissé daraboljuk fel.) Sütés közben beleszórjuk a kakukkfüvet, a borsikát és az oregánót, valamint ízlés szerint kissé megborsozzuk. Sót nem kell belerakni, mert az a tojásban van már.
5. Utoljára rakjuk bele a karikára vágott újhagymát.
6. Egy perc múlva beleöntjük az elején elkészített tojásokat, kicsit visszaveszünk a tűzből, és szép lassú mozdulatokkal összehúzogatjuk a tojásos egyveleget, hogy lágy hullámok keletkezzenek. Ha gyorsan kavarjuk, akkor nagyon megtörik a tojás.
7. Kedvünk szerinti állagúra sütjük. (Mi nem szeretjük teljesen átsütni.)
8. Tálaláskor egy kis pirospaprikát, esetleg plusz borsot szórunk rá.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés