Cukkíni krémleves  

* 50 dkg cukkíni
* 10 dkg vöröshagyma
* 1 dkg fokhagyma
* 3 dkg Roma margarin
* 3 dkg liszt
* 0,5 dl tejszín
* 1 db tojássárgája
* só
* törött bors
* egy kevés szerecsendió

A cukkínit megmossuk, majd 10 dekányit héjával együtt csíkokra vágunk, a maradék cukkínit meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát finomra szeljük, fokhagymát finom szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott cukkínit kevés Rámán megfuttatjuk, majd kevés vízzel felöntve, nem túl puhára pároljuk. A maradék margarint egy edényben felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a lisztet, a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit és tovább dinszteljük. Felöntjük vízzel és körülbelül 20 percig főzzük, ezután szitán áttörjük és újra felforraljuk. A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, belekeverjük a tűzről levett levesbe, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Levesbetétként beletesszük a csíkokra vágott cukkínit, majd a levest azonnal, forrón tálaljuk.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting