Erdei gombaleves  

» 75 dkg rókagomba vagy vargánya
» 2 póréhagyma
» 2 ek. tejszín
» 2 ek. felaprított petrezselyemzöld
» kakukkfű
» 1 vöröshagyma
» 1 ek. vaj
» 1 l húsleves (kockából)
» zeller zöld
» só, bors

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd pár darab kivételével szeletekre vágjuk. A póréhagyma fehér végét felkarikázzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felhevítjük, rátesszük a hagymákat, puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a gombát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a levest, zeller zölddel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd 40 percig alacsony fokozaton forraljuk. Utána le turmixszoljuk, belekeverjük a tejszínt, felfőzzük, majd felaprított petrezselymet szórunk rá. A félretett gombákat felszeleteljük, vajon megpirítjuk, majd a leveshez tálaljuk.



Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés