Erdei gombaleves
» 75 dkg rókagomba vagy vargánya » 2 póréhagyma » 2 ek. tejszín » 2 ek. felaprított petrezselyemzöld » kakukkfű » 1 vöröshagyma » 1 ek. vaj » 1 l húsleves (kockából) » zeller zöld » só, bors A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd pár darab kivételével szeletekre vágjuk. A póréhagyma fehér végét felkarikázzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felhevítjük, rátesszük a hagymákat, puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a gombát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a levest, zeller zölddel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd 40 percig alacsony fokozaton forraljuk. Utána le turmixszoljuk, belekeverjük a tejszínt, felfőzzük, majd felaprított petrezselymet szórunk rá. A félretett gombákat felszeleteljük, vajon megpirítjuk, majd a leveshez tálaljuk. |