Erdei gyümölcsleves  

* 2 doboz málna
* 2 doboz szeder
* 1 doboz áfonya
* 3 db őszibarack
* 5 ek porcukor
* 2 dl habtejszín
* 0,5 dl vodka
* 1 citrom
* 4 szem kardamom

A málnából és a szederből félreteszünk néhány szemet, amit majd csak tálalás előtt használunk. (Természetesen az áfonya és az őszibarack egy kis részét is félretehetjük, de én azt valahogy elfelejtettem).A nagyobb rész málnát, szedret és áfonyát össze turmixszoljuk, majd egy szűrőn keresztül egy tálba passzírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk. Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját. Ezt is össze turmixszoljuk, majd hozzáadjuk a többi gyümölcshöz (ezt nem kell passzírozni, mert anélkül is selymes). Egy mozsárban a kardamom belsejét porrá törjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökhöz a kardamomot, a cukrot, a tejszínt, a vodkát, a citrom reszelt héját, valamint felének a levét, majd jól összekeverjük. Jól lehűtjük és tálaláskor a félretett gyümölcsökkel díszítjük.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting