Felesborsó-krémleves  

» 500 g beáztatott feles borsó
» 2 vöröshagyma
» 2 póréhagyma
» 50 g vaj
» 3 ek. tejszín
» 1 kockacukor
» turbolya
» só és bors

A leszűrt borsót ismét öntsük fel bőségesen vízzel és felfőzéstől számított 10 percig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott vörös- és póréhagymát. Helyezzünk rá fedőt és takarékon pároljuk 1 órán át. közben sóval és borssal fűszerezzük. Majd szűrjük le és passzírozzuk krumplinyomóval. Dolgozzuk hozzá a vajat, a cukrot, és egy kis meleg vizet. Melegítsük néhány percig, majd keverjük hozzá a tejszínt is. Tálaláskor szórjuk meg felaprított turbolyával.



Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting