New Orleans-i fokhagyma krémleves » 6 mogyoróhagyma » 2 vöröshagyma » 2 fej fokhagyma » 1 ek. olívaolaj » 1 ek. vaj » 1 baguette » 6 szál petrezselyem » 5 szál kakukkfű » 4 szál oregánó » 2 babérlevél » 4 csésze zöldségleves » 3/4 csésze tej » 1 ek. olívaolaj » 2 tk. őrölt pirospaprika » 1 csokor metélőhagyma » só, őrölt bors » 2/3 csésze tejszín A vajon és az olívaolajon megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát és mogyoróhagymát, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és ezt is megpirítjuk. Ezután felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük az összekötözött fűszernövényeket. A baguette-ből 6 szeletet félreteszünk, a maradékot felaprítjuk, és miután felforrt a leves, beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 perc múlva kivesszük belőle a fűszernövényeket. Ekkor felöntjük a tejjel és a tejszínnel, és az egészet össze turmixszoljuk. A baguette szeleteket olívaolajjal bekenjük, megszórjuk a pirospaprikával, majd grillen megpirítjuk őket. Végül eloszlatjuk a tányérokban, rámerjük a levest, és a metélőhagymával megszórva kínálhatjuk is. |