New Orleans-i fokhagyma krémleves
 
 
» 6 mogyoróhagyma
» 2 vöröshagyma
» 2 fej fokhagyma
» 1 ek. olívaolaj
» 1 ek. vaj
» 1 baguette
» 6 szál petrezselyem
» 5 szál kakukkfű
» 4 szál oregánó
» 2 babérlevél
» 4 csésze zöldségleves
» 3/4 csésze tej
» 1 ek. olívaolaj
» 2 tk. őrölt pirospaprika
» 1 csokor metélőhagyma
» só, őrölt bors
» 2/3 csésze tejszín

A vajon és az olívaolajon megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát és mogyoróhagymát, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és ezt is megpirítjuk. Ezután felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük az összekötözött fűszernövényeket. A baguette-ből 6 szeletet félreteszünk, a maradékot felaprítjuk, és miután felforrt a leves, beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 perc múlva kivesszük belőle a fűszernövényeket. Ekkor felöntjük a tejjel és a tejszínnel, és az egészet össze turmixszoljuk. A baguette szeleteket olívaolajjal bekenjük, megszórjuk a pirospaprikával, majd grillen megpirítjuk őket. Végül eloszlatjuk a tányérokban, rámerjük a levest, és a metélőhagymával megszórva kínálhatjuk is.



Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting