Francia saláta
* 30 dkg
zöldborsó
* 20 dkg sárgarépakocka
* 1 közepes, savanykás alma
* 3 kisméretű ecetes uborka
öntethez
* 1 pohár tejföl (3,75 dl)
* 1,5 ek majonéz
* 2 tk mustár
* 1 kk cukor
* 1 kk só
* 1 tk citromlé
- A zöldségeket megfőzzük.
(Ha nem mirelitből
készítjük, akkor a répát a
főzés után kockázzuk fel.)
- Amikor az alaposan
leszűrt borsó és répa
kihűlt, belekeverjük a
felaprított nyers almát és
ecetes uborkát.
- Elkészítjük az öntetet:
a tejfölt a majonézzel és a
mustárral, valamint az
ízesítőkkel jól elkeverjük.
- Ráöntjük a zöldségekre
és lazán összekeverjük.
- Jól lehűtve kínáljuk.
|