Franciás töltött tojás

* 10 tojás
* 10 dkg vaj
* 10 dkg sajt
* 1 ek kapribogyó
* 10 dkg sonka
* 1 ek szardellapaszta
* 6 db ringli
* 1 alma
* 1,5 dl fehérbor
* 1 kk mustár
* 1 dl olaj
* 1 dl tejszín
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 csokor snidling
* 1 köteg újhagyma
* frissen őrölt bors
* 3 paradicsom a díszítéshez

1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk.
2. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
3. A snidlinget, petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
4. A reszelt sajtból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal és a kapribogyóval összegyúrjuk, 6 golyót formálunk belőle.
5. A sonkából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal összegyúrjuk és 6 golyót formálunk belőle.
6. 4 tojássárgáját a szardellapasztával és 4 dkg vajjal kikeverünk.
7. Elkészítjük a bormajonézt. 6 tojássárgáját kis lábosba teszünk. Hozzáreszeljük a meghámozott almát, hozzáadjuk az újhagyma fehér karikáit, ráöntjük a bort és sűrűre főzzük, kihűtjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, a mustárt, a tejszínt, a petrezselymet, a snidlinget, borsot darálunk rá. Kóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
8. A bormajonézből apró foltokat rakunk egy tálra, amelyekbe a fél tojásokat (18 darabot) állítjuk majd.
9. 6 fél tojásfehérjébe sajtgolyót helyezünk, másik 6-ba sonkagolyót, 6-ot pedig szardellás krémmel töltünk nem púposra, a tálon lévő halmocskákra állítjuk.
10. A bormajonézt rámerjük a tojásokra.
11. A sajtost reszelt sajttal, a sonkást sonka csíkocskákkal, a szardellásat ringlivel díszítjük.
12. A tojások köré gerezdekre vágott paradicsomot és almát helyezünk (a maradék 2 fél tojásfehérjét is gerezdekre vágjuk a díszítéshez – ez a tartalék, ha valamelyik tojás véletlenül beszakadna vagy más okból tölthetetlenné válna.)
13. Az újhagyma zöldjét is a tojások köré szórjuk.
14. Legalább 2 órán át hidegen állni hagyjuk.



Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting