Frankfurti leves
* 30 dkg kelkáposzta * 2 db közepes krumpli * 2 gerezd fokhagyma * 1 fej vöröshagyma * 1 tk vegeta * 1 tk piros arany * 1 tk só * 1 mk köménymag * 1 mk őrölt bors * 2 tk őrölt paprika * 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj * 1 púpos ek liszt * 2 pár virsli * 2 dl tejföl 1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. 2. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. 3. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. 4. A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük főni. 5. Beletesszük a vöröshagymát egészben (ezt később eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, piros aranyat, köménymagot és a zúzott fokhagymát. 6. Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk. 7. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli. 8. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az őrölt borsot. 9. Kevés (kb. 1,5 dl) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest. 10. Beletesszük a virsli karikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk. |