Friss mentás bableves  

» 2 ek. olívaolaj
» 1 lilahagyma
» 1,5 kg friss borsó a héja nélkül
» 2 burgonya
» egy csokor menta
» 2 l zöldség alap lé
» 3 kg zsenge fejtett bab
» só és bors
» A díszítéshez:
» 3 ek. felaprított menta

A burgonyát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A finomra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd beledolgozzuk a borsót, a burgonyát és egy fél csokor mentalevelet. Felöntjük egy liter zöldséglevessel, 5 percig pároljuk, ezután beletesszük a babot és további 10 percig rotyogtatjuk.
A zöldségleves másik felét a megmaradt babbal felfőzzük, mentalevéllel ízesítjük, néhány percig pároljuk, majd leszűrjük, hozzáadunk egy kis levet és bot mixerrel simára keverjük. Hozzádolgozzuk a többi levest, újra hevítjük, sózzuk és borsozzuk. A végén mentalevéllel díszítjük.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting