Friss mentás bableves
» 2 ek. olívaolaj » 1 lilahagyma » 1,5 kg friss borsó a héja nélkül » 2 burgonya » egy csokor menta » 2 l zöldség alap lé » 3 kg zsenge fejtett bab » só és bors » A díszítéshez: » 3 ek. felaprított menta A burgonyát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A finomra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd beledolgozzuk a borsót, a burgonyát és egy fél csokor mentalevelet. Felöntjük egy liter zöldséglevessel, 5 percig pároljuk, ezután beletesszük a babot és további 10 percig rotyogtatjuk. A zöldségleves másik felét a megmaradt babbal felfőzzük, mentalevéllel ízesítjük, néhány percig pároljuk, majd leszűrjük, hozzáadunk egy kis levet és bot mixerrel simára keverjük. Hozzádolgozzuk a többi levest, újra hevítjük, sózzuk és borsozzuk. A végén mentalevéllel díszítjük. |