Gazpacho  

» 1 kg érett paradicsom
» 1 uborka
» 2 piros kaliforniai paprika
» 2 gerezd fokhagyma
» 175 g zsemlemorzsa
» 2 ek. fehérborecet
» 2 ek. aszaltparadicsom-püré
» 6 ek. olívaolaj
» só és bors
» a tálaláshoz 6-12 jégkocka
» A díszítéshez:
» 1/2 uborka
» 2 kemény tojás
» 1 vöröshagyma
» 50 g tökmag
» 125 g koktélparadicsom

A paradicsomot forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk és mindkettőt nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük őket egy nagyobb tálba és még hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, az ecetet, a paradicsompürét és az olíva olajat. Sóval és borssal ízesítjük, az egészet pedig bot mixerrel összekeverjük. Néhány órára ezt a keveréket hűtött helyre rakjuk.
A díszítést majd külön kínáljuk hozzá. A felkockázott kemény tojást és uborkát egy tálba rakjuk. Hozzákeverjük még a finomra vágott hagymát, a felnegyedelt koktélparadicsomot és a tökmagot.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés