Gazpacho
» 1 kg érett paradicsom » 1 uborka » 2 piros kaliforniai paprika » 2 gerezd fokhagyma » 175 g zsemlemorzsa » 2 ek. fehérborecet » 2 ek. aszaltparadicsom-püré » 6 ek. olívaolaj » só és bors » a tálaláshoz 6-12 jégkocka » A díszítéshez: » 1/2 uborka » 2 kemény tojás » 1 vöröshagyma » 50 g tökmag » 125 g koktélparadicsom A paradicsomot forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk és mindkettőt nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük őket egy nagyobb tálba és még hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, az ecetet, a paradicsompürét és az olíva olajat. Sóval és borssal ízesítjük, az egészet pedig bot mixerrel összekeverjük. Néhány órára ezt a keveréket hűtött helyre rakjuk. A díszítést majd külön kínáljuk hozzá. A felkockázott kemény tojást és uborkát egy tálba rakjuk. Hozzákeverjük még a finomra vágott hagymát, a felnegyedelt koktélparadicsomot és a tökmagot. |