Gombaleves  

* 1 kis fej vöröshagyma
* 30 dkg gomba
* 2 sárgarépa
* 2 zöldség
* 1 csokor petrezselyem
* ½ ek finomliszt
* 1 kk őrölt pirospaprika
* 1,5 l csirkehúsleves
* só
* bors
* köménymag
* olaj
* tejföl

Nokedlihez
* 1 tojás
* csipet só
* liszt

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a köménymagot, és a kockára vágott répát, valamint a zöldséget. A zöldségeket kb. 5-10 percig pároljuk.
2. A megpárolt zöldségekre szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd a tűzről levéve hozzá adjuk a pirospaprikát, amit szintén jól elkeverünk. Felöntjük a csirkehúslevessel, majd ha szükséges, akkor még megsózhatjuk, majd borsozzuk. A leves kb. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
3. Amikor a zöldségek megpuhultak akkor nokedlit szaggatunk a levesbe. A nokedlihez a tojást elkeverjük a csipet sóval, majd annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű tésztát (de szaggatható állagút) kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd apró nokedlikat szaggatunk a levesbe, a tészta akkor főtt meg, amikor a leves tetejére feljön. Tálaláskor petrezselymet szórhatunk a tetejére, és tejföllel meglocsolhatjuk.




Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting