Gombás sonkatekercs * 40 dkg üveges gomba , levével együtt * 8 szelet gépsonka * 20 dkg vaj * 2 dl tejföl * reszelt sajt * 1 doboz paradicsompüré * 1 fej vöröshagyma * só * frissen tört bors 1. A gombát és a felaprított hagymát 10 dkg vajon megpároljuk, kicsit meg is piríthatjuk és sóval, borssal ízesítjük. 2. A gépsonkaszeleteket ezzel megtöltjük és összegöngyöljük, mint a palacsintát. Tűzálló tálba fektetjük. 3. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék vajat, a paradicsompürét, szükség esetén sózzuk és felforraljuk. 4. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített mártást a töltött sonkákra öntjük, megszórjuk reszelt sajttal a tetejét és előmelegített forró sütőben megpirítjuk. |