Gombás tojás * 10 dkg csiperkegomba * 6 db tojás * 1 nagy fej vöröshagyma * 1-2 ek olívaolaj * 1 dl főzőtejszín * 1 dl tejföl * pár szál petrezselyem * só * bors 1. Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk. 2. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a hagymához és tovább pároljuk, míg meg nem puhul. Közben sózzuk, borsozzuk. 3. A tojásokat felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd jól elkeverjük. Ráöntjük a hagymás gombára, majd mint a sima rántottát, "tologatva" keverjük addig míg a megfelelő állagú, keménységű nem lesz. Még mielőtt elkészülne, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. |