Gulyásleves 2. 

* marhalábszár pörkölt vagy sertés pörkölt
* 3 sárgarépa
* 3 fehérrépa
* 1 kisebb zellergumó
* 2 burgonya

Csipetkéhez:
* 1 tojás
* liszt
* só

1. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk.
2. A feldarabolt zöldségeket és a marhapörköltet egy lábasban feltesszük főni, és hozzáadunk annyi vizet, hogy leves sűrűségű legyen.
3. Elkészítjük a csipetkét: a tojást kissé felverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és annyi liszttel keverjük el, hogy keményebb tészta állagot kapjunk.
4. A tésztát gombócba gyúrjuk, és amikor a zöldség megfőtt, akkor a forrásban lévő levesbe csipkedjük. A tészta 5-8 perc alatt fő meg.





Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting