Hideg öszibarack leves
» 70 dkg őszibarack » 4 dkg cukor » 1/2 rúd vanília » 1-2 ek. málnaszörp » 2 ek. étkezési keményítő » 3 tojásfehérje » 5 dkg porcukor » 2 dkg darált mandula » 1/2 l víz Az őszibarackot meghámozzuk, és felkockázzuk. A vizet összekeverjük a cukorral, vaníliával és a málnaszörppel, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a barackot, és pár percig főzzük. 4 evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt, majd belekeverjük a levesbe, és lassú tűzön 1 percig főzzük. Utána megvárjuk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük. Tálalás előtt galuskát készítünk hozzá. Ehhez felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Végül belekeverjük a mandulát. Vizet forralunk, majd a masszából galuskákat szaggatunk bele. 5 percig főzzük, majd megfordítjuk, és még 5 percig főzzük. |