Hideg öszibarack leves  

» 70 dkg őszibarack
» 4 dkg cukor
» 1/2 rúd vanília
» 1-2 ek. málnaszörp
» 2 ek. étkezési keményítő
» 3 tojásfehérje
» 5 dkg porcukor
» 2 dkg darált mandula
» 1/2 l víz

Az őszibarackot meghámozzuk, és felkockázzuk. A vizet összekeverjük a cukorral, vaníliával és a málnaszörppel, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a barackot, és pár percig főzzük.
4 evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt, majd belekeverjük a levesbe, és lassú tűzön 1 percig főzzük. Utána megvárjuk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt galuskát készítünk hozzá. Ehhez felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Végül belekeverjük a mandulát. Vizet forralunk, majd a masszából galuskákat szaggatunk bele. 5 percig főzzük, majd megfordítjuk, és még 5 percig főzzük.



Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés