Húspástétom 2.

* 60 dkg sertés lapocka , darálva
* 2 tojás
* 1 fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* fél dl tejszín
* 1 ek konyak
* 1 kk szárított kakukkfű
* só
* frissen őrölt bors
* frissen reszelt szerecsendió
* 4 db babérlevél
* 5 szelet angolszalonna
* 12 szelet bacon
* 8 db csemege uborka

1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
3. Jénai tálat kibéleljük bacon-el.
4. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús felét.
5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
10. Babérlevelekkel és végül bacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjük a pástétomot.
12. Lefedve hagyjuk kihűlni.
13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés