Húspástétom 2.
* 60 dkg sertés lapocka , darálva * 2 tojás * 1 fej hagyma * 2 gerezd fokhagyma * fél dl tejszín * 1 ek konyak * 1 kk szárított kakukkfű * só * frissen őrölt bors * frissen reszelt szerecsendió * 4 db babérlevél * 5 szelet angolszalonna * 12 szelet bacon * 8 db csemege uborka 1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük. 2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió). 3. Jénai tálat kibéleljük bacon-el. 4. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús felét. 5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük. 6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk. 7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét. 8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük. 9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit. 10. Babérlevelekkel és végül bacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat. 11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjük a pástétomot. 12. Lefedve hagyjuk kihűlni. 13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük. |