Illatos erdei gombaleves  

* 100 g szegfűgomba
* 100 g rókagomba
* 50 g galambgomba
* 1 db brokkoli (csak a szép rózsái)
* 2 db sárgarépa
* 1 db fehérrépa
* 2 db vöröshagyma
* 1 csomag friss petrezselyem
* só,bors ízlés szerint
* 2,5 liter zöldség alap lé (vagy víz).

1. A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom.
2. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla.
3. A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldség alap lével (vagy vízzel).
4. A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét!
5. Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.





Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés