Illatos
erdei gombaleves
* 100 g szegfűgomba * 100 g rókagomba * 50 g galambgomba * 1 db brokkoli (csak a szép rózsái) * 2 db sárgarépa * 1 db fehérrépa * 2 db vöröshagyma * 1 csomag friss petrezselyem * só,bors ízlés szerint * 2,5 liter zöldség alap lé (vagy víz). 1. A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom. 2. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla. 3. A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldség alap lével (vagy vízzel). 4. A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét! 5. Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg. |