Juhsajtos-gombás
szendvics
* 2 nagy szelet kenyér * 1/2 szeletelt gomba konzerv (vagy 3-4 fej friss gomba) * 2 zöldhagyma * 2 cikk fokhagyma * 50-100 g juhsajt * 2 evőkanál tejföl * fűszerek (só, bors, zöldfűszerek) * olívaolaj(extra szűz) 1. A 2 szelet kenyeret serpenyőben egy kis olívaolajban megpirítom utána félreteszem (egy fedővel lefedem hogy minél tovább meleg maradjon), majd a serpenyőben szintén egy kis olívaolajban megdinsztelem az apróra vágott zöldhagymát, hozzáadom a gombát (ajánlott ezt is kicsire összeaprítani) és ízlés szerint ízesítem(só,bors,zöldfűszerek). 2. Pár perc után ráreszelem a juhsajtot, kevergetem míg teljesen meg nem olvad a sajt, ekkor hozzáadom a tejfölt és a zúzott fokhagymát. 1-2 perc kevergetés után el is készült a "feltét". 3. A pirított kenyérre egyenletesen rákenem az így elkészített juhsajtos gombát és friss apróra vágott piros paprikával(pritamin vagy "kápia") díszítve tálalom. |