Káposztaleves
» 1 káposzta » 3 nagy hagyma » 4 gerezd fokhagyma » 2 nagy ánizs kapor gumó » 4 paprika » 4 zellerszár » 250 g spárga » 2 l zöldség alap lé » 1/2 tk. őrölt kömény » 1/2 tk. őrölt kurkuma » 1/2 tk. őrölt koriander » korianderlevél A káposztát vékony csíkokra szeljük, a hagymát finomra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és feldaraboljuk. Az alaplevet felfőzzük és belerakjuk a káposztát, a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt zellerszárat és az ánizs kapor gumót főzni. Köménnyel, korianderrel és kurkumával fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, tálaláskor korianderlevelekkel díszítjük. |