Karalábéleves 
 

* 2 db közepes fej karalábé
* 2 közepes szál sárgarépa
* 1/2 hegyes-erős paprika (zöldpaprika)
* 1 fej vöröshagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 tk piros arany
* 2 tk vegeta
* 1 tk só

rántáshoz
* 1 ek liszt
* 2 ek olaj
* 1 mk őrölt bors
* 1 kk pirospaprika

tojásos galuskához
* 1 tojás
* kevés só
* liszt (amennyit felvesz, kb. 3-4 ek)

1. A csíkokra vágott karalábét, a hasábokra vágott sárgarépát és az egészben hagyott, megpucolt vöröshagymát 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a piros aranyat, a vegetát, a sót és a zöldpaprikát.
2. (Belefőzhetünk 1-2 csirkemájat, vagy szárnyat, ha van otthon, de ez el is maradhat.)
3. Ha megpuhultak a zöldségek, az egész hagymát kidobjuk és berántjuk a levest.
4. Végül tojásos galuskát szaggatunk bele.

Rántás készítése:
1. A lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva beleszórjuk a borsot, pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük.

Tojásos galuska készítése:
1. A tojásból, a sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, lágy tésztát keverünk, és a levesbe szaggatjuk.





Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés