Karalábéleves
* 2 db közepes fej karalábé * 2 közepes szál sárgarépa * 1/2 hegyes-erős paprika (zöldpaprika) * 1 fej vöröshagyma * 1 csokor petrezselyemzöld * 1 tk piros arany * 2 tk vegeta * 1 tk só rántáshoz * 1 ek liszt * 2 ek olaj * 1 mk őrölt bors * 1 kk pirospaprika tojásos galuskához * 1 tojás * kevés só * liszt (amennyit felvesz, kb. 3-4 ek) 1. A csíkokra vágott karalábét, a hasábokra vágott sárgarépát és az egészben hagyott, megpucolt vöröshagymát 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a piros aranyat, a vegetát, a sót és a zöldpaprikát. 2. (Belefőzhetünk 1-2 csirkemájat, vagy szárnyat, ha van otthon, de ez el is maradhat.) 3. Ha megpuhultak a zöldségek, az egész hagymát kidobjuk és berántjuk a levest. 4. Végül tojásos galuskát szaggatunk bele. Rántás készítése: 1. A lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva beleszórjuk a borsot, pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük. Tojásos galuska készítése: 1. A tojásból, a sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, lágy tésztát keverünk, és a levesbe szaggatjuk. |