Karfiol krémleves  

» 40 dkg karfiol
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 nagy csokor bazsalikom
» 3 dkg vaj
» 2 dl tejszín
» 3 dl tej
» 4 dl zöldségleves
» só
» őrölt fehér bors
» csipetnyi cukor

A karfiol szedd szét kis rózsákra. A felaprított hagymát és a préselt fokhagymát fonnyaszd meg vajon. Add hozzá a karfiolt, és párold 5 percig. Öntsd fel a háromféle folyadékkal, ízesítsd őrölt fehér borssal, csipetnyi cukorral, sóval, és fedd le. Addig főzd amíg a karfiol meg nem puhul.
Az elkészült leves kétharmad részét turmixgéppel krémesítsd. A másik harmadba szórd bele a felvágott bazsalikomot, és turmix old össze. A tányérokba először fehér levest merj, ezután csorgasd bele a bazsalikomosat.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting