Karfiol krémleves
» 40 dkg karfiol » 1 kisebb vöröshagyma » 2 gerezd fokhagyma » 1 nagy csokor bazsalikom » 3 dkg vaj » 2 dl tejszín » 3 dl tej » 4 dl zöldségleves » só » őrölt fehér bors » csipetnyi cukor A karfiol szedd szét kis rózsákra. A felaprított hagymát és a préselt fokhagymát fonnyaszd meg vajon. Add hozzá a karfiolt, és párold 5 percig. Öntsd fel a háromféle folyadékkal, ízesítsd őrölt fehér borssal, csipetnyi cukorral, sóval, és fedd le. Addig főzd amíg a karfiol meg nem puhul. Az elkészült leves kétharmad részét turmixgéppel krémesítsd. A másik harmadba szórd bele a felvágott bazsalikomot, és turmix old össze. A tányérokba először fehér levest merj, ezután csorgasd bele a bazsalikomosat. |