Kertészleves  

* 3 nagyobb szál sárgarépa
* 3 nagyobb szál petrezselyem
* 1 közepes fej zeller
* 1 fej hagyma
* 2 ek olaj
* 1 paradicsom
* 10 dkg káposzta
* 4 erőleveskocka
* 1 ek piros arany
* frissen őrölt bors
* 2 dl tejföl
* 1 ek liszt
* frissen vágott petrezselyemzöld
* 10 dkg orsótészta

1. Karikára vágjuk a sárgarépát, petrezselymet; a hagymát, zellert, paradicsomot kockára; és a káposztát is kockára vágjuk, 2 cm körüli kockákra, azután lapokra esik szét.
2. Az olajon megpirítjuk először a hagymát, majd a sárgarépát, petrezselymet és a zellert együtt, ha lepirult kevés vízzel pároljuk. Jó, ha ropogósak maradnak a zöldségek, pár perc párolás elég.
3. Adunk hozzá 2 liter vizet, a leveskockákat, majd a paradicsomot, a piros aranyat, és felforraljuk.
4. Belefőzzük a tésztát. Mikor a tészta már puha, hozzáadjuk a káposztát, hogy az is ropogós maradjon.
5. A liszttel elkevert tejföllel habarjuk.
6. Újra forraljuk, elzárjuk a lángot, borsot darálunk rá, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.





Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting