Klasszikus töltött omlett

Omlettekhez:
* fejenként 2 db tyúktojás
* 0,5 dl tejszín
* 6 dkg teavaj
* só

Gombás töltelékhez:
* 40 dkg felszeletelt champignon gomba
* 2 dkg vaj
* só
* bors
* 2 szál petrezselyemzöld

Zöldséges töltelékhez:
* 10 dkg sárgarépa
* 5 dkg zöldbab
* 10 dkg karfiol
* 5 dkg kaliforniai paprika
* 3 dkg vaj
* só
* bors

Töltelék elkészítése:
1. A gombás töltelékhez a felszeletelt champignon gombát kevés vajban sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel megpároljuk. Melegen tartjuk. Ezzel a raguval töltjük majd meg az omlettet.
2. A zöldséges töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk, apróra felszeleteljük a zöldségeket. A zöldségeket vajon serpenyőbe téve megpároljuk, majd fűszerezzük. Melegen tarjuk, amíg az omlettünket sütjük.

Omlett elkészítése:
1. A tyúktojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, és villával jól elhabarjuk.
2. A vajat egy nyeles serpenyőben nyílt láng felé helyezzük, és amikor a vaj már sistereg, beleöntjük az összehabart tojást. Egyik kezünkkel a serpenyő nyelét fogva, a másik kezünkben a villával addig kavargatjuk, rázogatjuk a tojást, amíg a tojásétel sűrűsödni kezd.
3. Ekkor megtöltjük a töltelékekkel, majd a villa segítségével összetekerjük.
4. Egy pillanatig még a tűz fölött tartjuk, hogy szép színt kapjon, majd a tányérra borítjuk.
5. A töltött omlettet apróra vágott zöldfűszerrel vagy reszelt sajttal meghintve tálaljuk.




Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting