Kolbászos burgonyaleves
» 20 dkg füstölt kolbász » 30 dkg burgonya » 2 dl tejföl » 1 púpozott tk. finomliszt » 1 mokkáskanál majoránna » 1 gerezd fokhagyma » kés hegyni törött köménymag » 1 tk. piros fűszerpaprika » 1 ek. olaj » 1 kis fej vöröshagyma » só » 1 csokor petrezselyemzöld A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd addig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáadunk két ek. vizet. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk, és hozzáöntünk nyolc dl. vizet. Addig főzzük, amíg puha nem lesz, ezután beletesszük a karikákra vágott kolbászt. Így főzzük tovább, majd a majoránnával, sóval, fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, és hozzáadjuk a lisztes tejfölt, melyhez még fél deci vizet is adunk. Kb. öt percig főzzük, rászórjuk a felaprózott petrezselymet, és már tálalhatjuk is. |