Kolbászos burgonyaleves  

» 20 dkg füstölt kolbász
» 30 dkg burgonya
» 2 dl tejföl
» 1 púpozott tk. finomliszt
» 1 mokkáskanál majoránna
» 1 gerezd fokhagyma
» kés hegyni törött köménymag
» 1 tk. piros fűszerpaprika
» 1 ek. olaj
» 1 kis fej vöröshagyma
» só
» 1 csokor petrezselyemzöld

A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd addig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáadunk két ek. vizet. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk, és hozzáöntünk nyolc dl. vizet. Addig főzzük, amíg puha nem lesz, ezután beletesszük a karikákra vágott kolbászt. Így főzzük tovább, majd a majoránnával, sóval, fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, és hozzáadjuk a lisztes tejfölt, melyhez még fél deci vizet is adunk. Kb. öt percig főzzük, rászórjuk a felaprózott petrezselymet, és már tálalhatjuk is.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting