Konyakos kacsamáj hagymalekvárral

* 60 dkg hízott kacsamáj
* 60 dkg előre elkészített hagymalekvár
* 1 ek salotta hagyma finomra vágva
* 2 ek brandy
* 3 dl félszáraz fehérbor
* 2 evőkanál méz
* 2 evőkanál sherry ecet
* 0,5 l barna szárnyas alap lé
* 2-3 kajszibarack (vagy őszibarack, ringló)
* tengeri só

1. A hagymalekvárt már előre elkészítjük.
2. Az alaplevet lábasba öntjük, beletesszük a felaprított hagymát, fehérbort, mézet, sherry-ecetet.
3. Felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
4. Leszűrjük, majd megsózzuk, félretesszük.
5. A barackokat meghámozzuk és hosszanti cikkekre vágjuk.
6. Serpenyőben olíva olajon karamellizáljuk a barackot.
7. Az olajat leöntjük, és a fehérborral kissé sziruposra sűrítjük a gyümölcsöt.
8. Kivesszük a hűtőből az előzőleg megtisztított, kierezett kacsamájat, éles késsel 2 cm vastagra szeleteljük (ne tartsuk sokáig kézben, és felmelegített , vékony pengéjű késsel dolgozzunk).
9. A májat serpenyőben, (olaj nélkül) 20-20 másodpercig sütjük oldalanként, közben megsózzuk.
10. Előre felmelegített, 160 fokos sütőben további 2-4 percig sütjük (tovább semmiképp!).
11. A hagymalekvárra helyezzük a sült barackokat és a májszeleteket, majd körbeöntjük a konyakos mártással, esetleg metélőhagymával is meghintjük.
12. Azonnal tálaljuk.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting