Korhelyleves  

* 30 dkg vágott savanyú káposzta
* 1 kk majoránna
* 1 csipet köménymag
* 3-4 babérlevél
* 6-7 szem fekete bors
* 1 l húsleves
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
* főtt füstölt hús vagy virsli vagy kolbász
* víz
* só
* olaj
* 0,5 ek liszt
* 1 kk. pirospaprika

1. A savanyú káposztát mossuk át a só miatt.
2. Egy lábasba helyezzük a káposztát, a hagymát, a fűszereket, a húslevest és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc.
3. A levesbe tesszük a főtt füstölt húst, vagy a virslit vagy a kolbászt (ízlésnek megfelelően). Amennyiben a füstölt hús főzésre szorul, úgy azt a főzés legelején tegyük a hozzávalókhoz.
4. Az olaj, a liszt és a pirospaprika segítségével rántást készítünk, majd berántjuk a levest. További 10 percen át főzzük.
5. Ha szükséges, sózzuk (de óvatosan, mert a káposzta, a húsleves és a füstölt hús is sós).
6. Tejföllel tálaljuk.





Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting