Krumplileves mozzarellával
* 6 közepes krumpli * 1 zsömle * 1 csokor újhagyma * 2 gerezd fokhagyma * 2 kisebb sárgarépa * 5 dkg vaj * 2 erőleveskocka * 1 dl tejszín * 15 dkg mozzarella 1. A krumplit kockára vágjuk, az újhagymát karikára, a sárgarépákat meghámozva egyben hagyjuk. 2. A zsemlét fél szeletekre vágjuk. 3. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a krumplit, a hagymát (a zöldjéből maroknyit félreteszünk a tálaláshoz), enyhén pirítjuk. 4. Vízzel feleresztjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fokhagymát és a sárgarépákat. Bekapcsoljuk a sütőt. 5. Főzzük, míg a répák, a krumpli megfő (kb. 10 – 15 perc), közben a sütőben megpirítjuk a zsemleszeleteket. 6. Amikor a krumpli és a répa megfőtt, kiemeljük az egyik répát. 7. Bot mixerrel össze turmixszoljuk a levest. 8. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajt felét összekockázva. 9. Összeforraljuk. 10. Tálalásra alkalmas, tűzálló tálakba porciózzuk a levest, zsemleszeletekkel borítjuk. 11. A zsemleszeletekre sajtszeleteket fektetünk és a forró sütőbe tesszük. 12. Amikor a sajt ráolvadt a kenyérre kivesszük a sütőből. 13. Rászórjuk a félretett sárgarépát, karikára vágva és a zöld hagymaszárat. 14. Nem kell kapkodni a tálalással, nagyon forró!. |