Krumplileves mozzarellával  

* 6 közepes krumpli
* 1 zsömle
* 1 csokor újhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 kisebb sárgarépa
* 5 dkg vaj
* 2 erőleveskocka
* 1 dl tejszín
* 15 dkg mozzarella

1. A krumplit kockára vágjuk, az újhagymát karikára, a sárgarépákat meghámozva egyben hagyjuk.
2. A zsemlét fél szeletekre vágjuk.
3. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a krumplit, a hagymát (a zöldjéből maroknyit félreteszünk a tálaláshoz), enyhén pirítjuk.
4. Vízzel feleresztjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fokhagymát és a sárgarépákat. Bekapcsoljuk a sütőt.
5. Főzzük, míg a répák, a krumpli megfő (kb. 10 – 15 perc), közben a sütőben megpirítjuk a zsemleszeleteket.
6. Amikor a krumpli és a répa megfőtt, kiemeljük az egyik répát.
7. Bot mixerrel össze turmixszoljuk a levest.
8. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajt felét összekockázva.
9. Összeforraljuk.
10. Tálalásra alkalmas, tűzálló tálakba porciózzuk a levest, zsemleszeletekkel borítjuk.
11. A zsemleszeletekre sajtszeleteket fektetünk és a forró sütőbe tesszük.
12. Amikor a sajt ráolvadt a kenyérre kivesszük a sütőből.
13. Rászórjuk a félretett sárgarépát, karikára vágva és a zöld hagymaszárat.
14. Nem kell kapkodni a tálalással, nagyon forró!.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting