Lecsó gazdagon * 1 kg paprika * 2-3 db almapaprika (vagy más erős paprika) * 4-5 paradicsom * 3 nagy fej vöröshagyma * 1 szál házi kolbász * 15-20 dkg füstölt szalonna * 8 db tojás * zsír * só * bors * ételízesítő 1. A vöröshagymát megtisztítjuk, fél karikára vágjuk és a zsírban dinszteljük. 2. A szalonnát felkockázzuk és rádobjuk. 3. A megtisztított, felcsíkozott paprikát rárakjuk. 4. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott paradicsomot. 5. Összekeverjük és megsózzuk. 6. Fedő alatt pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. 7. A kolbászt karikákra vágjuk és beletesszük. Addig főzzük, míg a paprika megpuhul. 8. A tojásokat felütjük,sózzuk-borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Habosra felverjük, és a lecsóra öntjük. 9. Addig kevergetjük, míg a tojás félig rádermed a paprikára . |