Lencseleves köménnyel  

» 3 ek. növényi olaj
» 2 nagy hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 4 tk. köménymag
» 500 g szárított zöld vagy barna lencse
» 1 babérlevél
» 1/2 tk. szárított oregánó
» 3 l csirke alap lé
» A díszítéshez:
» 1,5 dl tejföl

A felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a köményt sütni. Ezután a lencsét, a babérlevelet. az oregánót és a húslevest adjuk hozzá. Felfőzzük és fél óráig pároljuk. Ha kihűlt kiemeljük belőle a babérlevelet és bot mixerrel összekeverjük.
A maradék olajon megpirítjuk a köményt, majd lecsepegtetjük, tálaláskor a levesre szórjuk és tejfölt kanalazunk a tetejére.




Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting