Libamáj à la Luzette

* 30 dkg sült libamáj
* 30 dkg gomba
* 3 dkg vaj
* 3 dkg libazsír
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* frissen őrölt bors

Tésztához:
* 20 dkg libatöpörtyű
* 10 dkg libazsír
* 30 dkg liszt
* 1 tojás
* 1 dkg élesztő
* só
* tej

Mártáshoz:
* 1 csapott ek liszt
* 2 dl félédes vörösbor
* só
* csipetnyi őrölt szegfűszeg

1. A töpörtyűt apróra vágjuk és a hozzávalókkal rugalmas tésztát gyúrunk.
2. Legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Kinyújtjuk, egyben vagy kb. 10 x 10 centis lapokban, megsütjük.
4. A szeletelt gombát a fele vaj fele libazsíron pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk.
5. Lyukas kanállal tányérra szedjük, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
6. Amikor a tészta megsült, rámerjük a gombát.
7. Tetejére fektetjük a sült libamáj szeleteket és visszatesszük a sütőbe, épp annyira, hogy minden átmelegedjen.
8. Külön csészében adjuk mellé a mártást.

Mártás készítése:
1. A zsiradékra, amiben a gombát pároltuk, lisztet szórunk, megpirítjuk.
2. Felengedjük a vörösborral, szegfűszeggel ízesítjük, összeforraljuk. A szegfűszegnek nem szabad hangsúlyosnak lennie, éppen csak adjon egy kis fűszeres felhangot.





Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting