Libamáj à la Luzette * 30 dkg sült libamáj * 30 dkg gomba * 3 dkg vaj * 3 dkg libazsír * 1 csokor petrezselyemzöld * só * frissen őrölt bors Tésztához: * 20 dkg libatöpörtyű * 10 dkg libazsír * 30 dkg liszt * 1 tojás * 1 dkg élesztő * só * tej Mártáshoz: * 1 csapott ek liszt * 2 dl félédes vörösbor * só * csipetnyi őrölt szegfűszeg 1. A töpörtyűt apróra vágjuk és a hozzávalókkal rugalmas tésztát gyúrunk. 2. Legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. 3. Kinyújtjuk, egyben vagy kb. 10 x 10 centis lapokban, megsütjük. 4. A szeletelt gombát a fele vaj fele libazsíron pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk. 5. Lyukas kanállal tányérra szedjük, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. 6. Amikor a tészta megsült, rámerjük a gombát. 7. Tetejére fektetjük a sült libamáj szeleteket és visszatesszük a sütőbe, épp annyira, hogy minden átmelegedjen. 8. Külön csészében adjuk mellé a mártást. Mártás készítése: 1. A zsiradékra, amiben a gombát pároltuk, lisztet szórunk, megpirítjuk. 2. Felengedjük a vörösborral, szegfűszeggel ízesítjük, összeforraljuk. A szegfűszegnek nem szabad hangsúlyosnak lennie, éppen csak adjon egy kis fűszeres felhangot. |