Májgaluska leves

* 1 kg húsos csont
* 3 sárgarépa
* 2 fehérrépa
* kis zellergumó
* 1 paprika
* 1 fej vöröshagyma
* 10-15 szem bors
* 4-5 gerezd fokhagyma
* só

A májgaluskához :
* 4 db csirkemáj
* 1 tojás
* 1 zsemle
* majoránna
* 1 tk reszelt vöröshagyma
* őrölt bors
* só
* 1 púpozott ek búzadara
* 1 púpozott ek finomliszt
* petrezselyem
* leveskocka a májgaluskák kifőzéséhez
 

1. A húsos csontot alaposan megmossuk.
2. Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
3. Ha már nem habzik tovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat, az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
4. Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát. Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúd mixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
5. Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
6. A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)





Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting