Mennyei tojásrántotta pirítóson, gombával

* 40 dkg vegyes gomba
* 3 ek olívaolaj
* 5 dkg vaj
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 szál kakukkfű
* 2 db vöröshagyma
* 8 nagy tojás
* 2 ek crème fraîche
* maréknyi metélőhagyma
* 4 szelet pirítós
* só
* bors

1. A gombákat tisztítsuk meg.
2. Egy serpenyőt előmelegítünk az olívaolajjal, majd beletesszük az apró kockára vágott hagymát , a kakukkfüvet, a félbevágott fokhagymát és a gombákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig pirítjuk, amíg a gombák arany barnák nem lesznek.
3. Ezután egy tálra tett konyhai papírtörlőre borítjuk a gombákat, a fokhagymát kivesszük, és melegen tartjuk őket.
4. Egy magas serpenyőbe vagy akár fazékba feltörjük a tojásokat, és beletesszük a vaj felét. Fontos, hogy ne verjük fel a tojásokat előre!
5. Tegyük fel melegedni, miközben egy spatulával/fakanállal folyamatosan keverjük.
6. A tojásoknak krémesnek, puhának és kicsit darabosnak kell lenniük. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor hirtelen elkezd összeállni a tojás, félretesszük a serpenyőt, miközben folyamatosan keverjük a rántottánkat, és amikor "lenyugodott", rakjuk vissza ismét melegedni.
7. Amikor a tojás már majdnem kész, rakjuk bele a vaj másik felét, és keverjük el.
8. Mikor teljesen kész, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a creme fraiche-t, ízesítjük sóval, borssal, majd az apróra vágott metélőhagymát tesszük bele, és jól elkeverjük.
9. Tálaljuk: a pirítósra tegyük rá a rántottát és arra a pirított gombát.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés