Minestrone  

» 3 ek. olívaolaj
» 125 g pancetta (húsos szalonna)
» 3 finomra vágott zellerszár
» 3 sárgarépa
» 1 hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 400 g konzervparadicsom, darabokra vágva
» 1 l csirke alap lé
» 50 g barnarizs
» 425 g babkonzerv, lecsöpögtetve és megszárítva
» 4 ek. felaprított friss petrezselyem
» só és bors
» A díszítéshez:
» reszelt parmezán

A szalonnát felkockázzuk és az olívaolajon sütni kezdjük. Beledolgozzuk a zellert, a finomra vágott répát és a hagymát. Belekeverjük a zúzott fokhagymát és beleöntjük a húslevest. Sóval és borssal fűszerezzük, felfőzzük és 10 percig pároljuk. A rizzsel együtt további 10 percig pároljuk, végül a babot is hozzáadva 20 perc alatt készre fűzzük. Tálaláskor petrezselymet és parmezánt hintünk rá.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés