Minestrone
» 3 ek. olívaolaj » 125 g pancetta (húsos szalonna) » 3 finomra vágott zellerszár » 3 sárgarépa » 1 hagyma » 3 gerezd fokhagyma » 400 g konzervparadicsom, darabokra vágva » 1 l csirke alap lé » 50 g barnarizs » 425 g babkonzerv, lecsöpögtetve és megszárítva » 4 ek. felaprított friss petrezselyem » só és bors » A díszítéshez: » reszelt parmezán A szalonnát felkockázzuk és az olívaolajon sütni kezdjük. Beledolgozzuk a zellert, a finomra vágott répát és a hagymát. Belekeverjük a zúzott fokhagymát és beleöntjük a húslevest. Sóval és borssal fűszerezzük, felfőzzük és 10 percig pároljuk. A rizzsel együtt további 10 percig pároljuk, végül a babot is hozzáadva 20 perc alatt készre fűzzük. Tálaláskor petrezselymet és parmezánt hintünk rá. |