Omlett sóskával

* 6 db tojás
* 150 g sóska
* 3 evőkanálnyi vaj
* só
* frissen őrölt fekete bors

1. Egy kb. 20 centi átmérőjű serpenyőben, másfél evőkanálnyi vajon, 1-2 perc alatt megfuttatjuk a megtisztított sóskaleveleket. Kis tálba félretesszük. (A sóska enged egy kis levet, ezt csepegtessük le róla.)
2. Ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és ráöntjük a felvert, sózott-borsozott tojásokat.
3. Nem piszkáljuk, hagyjuk, hogy a közepes láng felett az alja megszilárduljon.
4. Amikor az alja megsült, de a teteje még lágy, a közepére halmozzuk a dinsztelt sóskát és az omlett két oldalát, egy villa vagy spatula segítségével, felhajtjuk.
5. Hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk és azonnal fogyasztjuk.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting