![]() |
Omlett sóskával * 6 db tojás * 150 g sóska * 3 evőkanálnyi vaj * só * frissen őrölt fekete bors 1. Egy kb. 20 centi átmérőjű serpenyőben, másfél evőkanálnyi vajon, 1-2 perc alatt megfuttatjuk a megtisztított sóskaleveleket. Kis tálba félretesszük. (A sóska enged egy kis levet, ezt csepegtessük le róla.) 2. Ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és ráöntjük a felvert, sózott-borsozott tojásokat. 3. Nem piszkáljuk, hagyjuk, hogy a közepes láng felett az alja megszilárduljon. 4. Amikor az alja megsült, de a teteje még lágy, a közepére halmozzuk a dinsztelt sóskát és az omlett két oldalát, egy villa vagy spatula segítségével, felhajtjuk. 5. Hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk és azonnal fogyasztjuk. |