Palacsinta gombával és krumplival töltve

* 4 db vastagra sütött, sós palacsinta
* 4 gomba
* 4 kisebb krumpli
* 1 nagy fej hagyma
* 5 dkg kenyérszalonna
* 1 ek piros arany
* 1 zöldpaprika
* só
* frissen őrölt bors
* 2 dl tejföl
* 1 csapott ek liszt
* frissen vágott petrezselyemzöld

1. A krumplit héjában megfőzzük.
2. A palacsintákat megsütjük.
3. A hagymát és szalonnát kockázzuk, a gombát szeleteljük.
4. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk.
5. A szalonna zsírján (pörc marad) megpirítjuk először a hagymát, majd a gombát.
6. Vízzel feleresztjük, bő levet készítünk.
7. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a piros aranyat, borsot darálunk rá, megkóstoljuk. Ha kell sózzuk.
8. Jól összeforraljuk.
9. Egy tálban összetörjük a meleg krumplit és rámerjük a gombapörköltet úgy, hogy először a leve nélkül, majd annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű, összeálló masszánk legyen. Kóstolunk, ha kell sózunk.
10. Megtöltjük a palacsintákat. Jénai tálban, meleg sütőbe helyezzük.
11. A gomba levét a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
12. Tálaláskor a palacsintákra öntjük, petrezselyemzölddel szórjuk.





Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés