Palacsinta gombával és krumplival töltve * 4 db vastagra sütött, sós palacsinta * 4 gomba * 4 kisebb krumpli * 1 nagy fej hagyma * 5 dkg kenyérszalonna * 1 ek piros arany * 1 zöldpaprika * só * frissen őrölt bors * 2 dl tejföl * 1 csapott ek liszt * frissen vágott petrezselyemzöld 1. A krumplit héjában megfőzzük. 2. A palacsintákat megsütjük. 3. A hagymát és szalonnát kockázzuk, a gombát szeleteljük. 4. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. 5. A szalonna zsírján (pörc marad) megpirítjuk először a hagymát, majd a gombát. 6. Vízzel feleresztjük, bő levet készítünk. 7. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a piros aranyat, borsot darálunk rá, megkóstoljuk. Ha kell sózzuk. 8. Jól összeforraljuk. 9. Egy tálban összetörjük a meleg krumplit és rámerjük a gombapörköltet úgy, hogy először a leve nélkül, majd annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű, összeálló masszánk legyen. Kóstolunk, ha kell sózunk. 10. Megtöltjük a palacsintákat. Jénai tálban, meleg sütőbe helyezzük. 11. A gomba levét a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, összeforraljuk. 12. Tálaláskor a palacsintákra öntjük, petrezselyemzölddel szórjuk. |